Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 gyakori kérdés az orgazmusról

6 gyakori kérdés az orgazmusról

orgazmuspárkapcsolatszexológia
0

Írta:

1. Minden nő képes átélni „eget rengető” orgazmust? Ha még nem tapasztaltad meg a szexualitás csúcspontját, akkor az nem azt jelenti, hogy már nem is fogod, vagy  nem is vagy rá képes! Csupán annyi lehet a gond, hogy még nem találtad meg a módját annak, hogy érd el a gyönyört. Ne feledd: az orgazmusra való képesség minden nő számára […]

1. Minden nő képes átélni „eget rengető” orgazmust?

Ha még nem tapasztaltad meg a szexualitás csúcspontját, akkor az nem azt jelenti, hogy már nem is fogod, vagy  nem is vagy rá képes! Csupán annyi lehet a gond, hogy még nem találtad meg a módját annak, hogy érd el a gyönyört. Ne feledd: az orgazmusra való képesség minden nő számára genetikai adottság és megéri kísérletezni. 

2. Létezik olyan póz, amely garantálja a gyönyört?

Sok nő imád felül lenni, mert így tudja irányítani a szex ritmusát, ám ez csak egy lehetőség a sok közül. Egyesek kizárólag terpeszben tudnak eljutni a csúcsra, míg mások az aktus közben összezárt lábakra esküsznek. A pózok „élvezetfaktora” elsősorban a hüvelyizmok edzettségétől és fejlettségétől függ, de az orgazmust befolyásolhatja a pillanatnyi hangulatod is. Tehát minden pozitúra egyénfüggő és „párfüggő” ugyanis előfordulhat, hogy amelyik az egyik partnereddel egekbe repített, az a másikkal nem működik.

3. Befolyásolhatja az orgazmus a megtermékenyítést?

A gyönyör pillanataiban az alhas izmai ritmikusan összehúzódnak, ezzel segítik a spermiumok mozgását a petesejt felé. Ráadásul az orgazmus után a méhnyak lefelé hajlik, hogy a sperma könnyebben bejuthasson a méhbe. Vagyis, ha eljutsz a csúcsra, nagyobb az esélyed az anyaszerepre, de kétségtelen, hogy e frenetikus élmény nélkül is könnyen teherbe eshetsz!

0016931_1.jpg ()

4. Mennyi ideig tart az orgazmus?

Nőknél általában néhány másodperc és egy perc közé tehető az eksztázis hossza. Ráadásul rövid időn belül újra végigsöpörhet rajtad a gyönyör. A csúcspont a férfiaknál soha nem tart tovább néhány másodpercnél tovább.

5. G-pont ingerlése nélkül felejtsem el a szexuális kielégülést?

A szakemberek, a magazinok és a párok is sokszor túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek a hüvely elülső falán található, babszembnyi területnek. Pedig a gyönyör nemcsak a G-ponthoz köthető, hisz a csikló ingerlése is legalább olyan intenzív érzés. Egyesek szerint a G-pont izgatásába az egész test beleremeg, azonban vannak olyanok is, akik egyáltalán nem szeretik, ha szex közben a G-pontjukat stimulálják. Sőt, olyan szakértők is akadnak, akik tagadják a G pont létezését. Vagyis G pont ide, vagy oda: női orgazmus mindig is volt, van és remélhetőleg lesz is – de nem „gombnyomásra”.

6. Honnan tudom, hogy orgazmusom van?

Az orgazmus olyan elsöprően „kéjes” érzés, hogy könnyen felismerhető. Szaporábban veszed a levegőt (csak az aktust követő 4-5 perc után áll vissza lélegzetvételed szabályos üteme), úgy érzed, mintha belül elöntene a forróság, a tested izmai megfeszülnek, aztán hirtelen elernyednek, különösen igaz ez a hüvelyizmokra. Semmihez sem hasonlítható boldogság és kielégülés érzése kerít hatalmába.

Tudtad?
Belga szexológusok a nők járásából képesek következtetni a szexuális életükre. Azok a nők, akik gyakran élnek át az orgazmust, hosszabbakat lépnek és a gerincük is rugalmasabb, mint kielégítetlen társaiké. A szakértők szerint ezek az anatómiai jellemzők fogékonnyá teszik őket az orgazmusra. A testi gyönyöröket gyakran átélő nők magabiztosabbak saját szexualitásukat illetően, ami szintén pozitívan hat a testtartásukra.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X