Főoldal > EGÉSZSÉG > Az alacsony libidó depressziót okozhat!

Az alacsony libidó depressziót okozhat!

párkapcsolatszexszexualitás
0

Írta:

A tanulmány alapján azon nők, akik az úgynevezett „alulműködő libidó rendellenességtől” (HSDD – hypoaktive sexual desire disorder) szenvednek rosszabb egészségi és életminőségi állapotról számoltak be, mint azok, akiket ez az állapot nem érint. A kutatók szerint HSDD-es nők olyan kórós  fizikai és lelki állapotoktól szenvednek, amik hasonlóak lehetnek a magas vérnyomás, diabétesz, idült ízületi gyulladás […]

A tanulmány alapján azon nők, akik az úgynevezett „alulműködő libidó rendellenességtől” (HSDD – hypoaktive sexual desire disorder) szenvednek rosszabb egészségi és életminőségi állapotról számoltak be, mint azok, akiket ez az állapot nem érint. A kutatók szerint HSDD-es nők olyan kórós  fizikai és lelki állapotoktól szenvednek, amik hasonlóak lehetnek a magas vérnyomás, diabétesz, idült ízületi gyulladás és asztmától szenvedők problémáihoz.

„Kutatásaink kimutatták, hogy a HSDD fontos klinikai probléma, és nem csak az öregedési folyamat természetes velejárója.” – mondta Dr. Andrea K. Biddle. „Az érintett nők, olyan egészségügyi problémákkal szembesülnek, mint azok akiknek valamilyen komoly krónikus betegségük van.”

A HSDD meghatározása a szexuális vágy teljes és tartós hiánya, mely stresszt és kapcsolatteremtési nehézségeket okoz. Tanulmányok kimutatták, hogy az Egyesült Államok női lakosságának 9-26%-a szenved a rendellenességtől, koruktól és menopauzális állapotuktól függően. A tanulmányt telefonos interjúkra alapozták, mely során 1189 menopauza után lévő nőt kérdeztek ki, meghatározott szempontok alapján. Az eredmények alapján az érintett nők nagyobb valószínűséggel voltak depressziósak, vagy elégedetlenek családi életükkel, szexuális partnerükkel. Azon nők, akik petefészek eltávolító műtét miatt kerültek a menopauza állapotába, sokkal nagyobb valószínűséggel szenvedtek az állapottól, mint azon nők, akik természetes úton jutottak el a menopauzáig.

Forrás: Medipress


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X