Főoldal > EGÉSZSÉG > 15 érv a szex mellett

15 érv a szex mellett

férfipárkapcsolatszex
0

Írta: and

1. Erősíti az immunrendszertSzervezetünkben már heti egy-két szeretkezéstől megnő az immunoglobulin A antitestek aránya, ezáltal hatékonyabban tud működni az immunrendszer. 2. FájdalomcsillapítóKözvetlenül orgazmus előtt a szervezetben lévő oxitocin szintje a normális érték ötszörösére nő, így a fájdalomküszöb akár 70 százalékkal is megemelkedhet. A csúcsponton egy erősebb csípést észre sem veszel, ugyanennek az ingernek a hatására, […]

1. Erősíti az immunrendszert
Szervezetünkben már heti egy-két szeretkezéstől megnő az immunoglobulin A antitestek aránya, ezáltal hatékonyabban tud működni az immunrendszer.

2. Fájdalomcsillapító
Közvetlenül orgazmus előtt a szervezetben lévő oxitocin szintje a normális érték ötszörösére nő, így a fájdalomküszöb akár 70 százalékkal is megemelkedhet. A csúcsponton egy erősebb csípést észre sem veszel, ugyanennek az ingernek a hatására, „normális” állapotban biztosan felüvöltenél.

3. Ellazít, és jó alvást biztosít
Ha kellemes érintés éri a bőröd bizonyos pontját, az érzés az idegvégződéseken át eljut az agyba, onnan pedig az izomrendszerbe, ahol elernyeszti az izmokat, és felszabadítja őket a feszültségtől. A szeretkezés során felszabaduló endorfin és oxitocin hormonoknak köszönhetően békés nyugalom árad szét a testedben, amiktől könnyebben álomba merülsz.

4. Fokozza a vérkeringést
Szex közben szerveink vérbősége megnő, különösen az erogén zónák tájékán. Az artériák ilyenkor kicsit összeszűkülnek, ám az élvezet pillanatában kitágulnak, ez az „értorna” az, ami a keringési rendszert is karbantartja. Tudósok szerint heti háromszori szeretkezéssel felére csökkenthető a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

5. Jó hatással van a pajzsmirigyre
A pajzsmirigy egészségéért az agyalapi mirigy felelős, amelynek működése orgazmus közben a hormonok hatására felélénkül. Így az élvezet tetőfokán az agyalapi mirigy ingere következtében a pajzsmirigy is lubickol a kiegyensúlyozottság érzésében.

0017138_1.jpg ()

6. Szebbé teszi a bőrt
A bőr zsírosodásáért és a pattanásokért elsősorban a tesztoszteron (férfi hormon) tehető felelőssé, míg ezek kialakulását az ösztrogén (női hormon) gátolja. Mivel a kielégítő szex elősegíti a hormonok egyensúlyát, a jótékony hatást a bőrünkön is felfedezhetjük.

7. Növeli a mellek méretét
Bár ez kizárólag az izgalmi állapot időszakára vonatkozik, azért mindenképp előnyös! Szex közben a vérbőség fokozódásával a mell akár huszonöt százalékkal is megduzzadhat, érzékenysége pedig tízszeresére növekedhet.

8. Szabályozza a menstruációt
A nem kielégítő szexuális élet gyakori következménye a túl rövid vagy a túl hosszú, illetve a kimaradozó havi vérzés. Ezzel szemben a gyakori és élvezetes szex hatására a menstruáció is szabályossá válik, a megemelkedett ösztrogénszint pedig mérsékelheti a premenstruációs szindróma kellemetlen tüneteit.

9. Kedvezően hat a termékenységre
Ha intenzív érzelmi hatás (például nagyon erős orgazmus) éri az agyalapi mirigyet, egy cikluson belül második ovuláció is bekövetkezhet, ez pedig növeli a teherbeesés esélyét.

10. Erősíti az altestet
Aki gyakran vagy hosszú ideig szeretkezik, alaposan megdolgoztatja az alhasi izmait. Emellett erősíti a rekeszizmait is, mivel ezek a légzés gyorsulásának hatására gyakrabban és intenzívebben húzódnak össze.

11. Gyorsítja a bélműködést
A szeretkezés során az alhasi összehúzódások olyan hatással vannak a szervezetre, akár egy kiadós masszírozás. Ez átjárja az egész testet, nemcsak kívül, hanem belül is, ezáltal pedig fokozza a bélműködést.

12. Segíti a fogyókúrát
Egy élénk, egyórás ágyjelenet kb. 200 kalóriát éget el, nagyjából annyit, mint 15 percnyi futás.

13. Eddzi az izmokat
A „fizikai munka” következtében fokozódik a vérkeringés, így több oxigén jut az izmokhoz, ennek hatására pedig formálódhatunk is.

14. Megfiatalít
Minden egyes orgazmussal öregedésgátló hormonok szabadulnak fel, amelyek frissen és egészségesen tartják a bőrt, kisimítják az apró ráncokat, javítják az érzékszervek állapotát és antidepresszáns hatásúak.

15. Boldogabbá tesz
A szerotonin és a dopamin nevű hormonoknak köszönhető a szeretkezés után érezhető eufória. Ezek doppingolják az agyat és fokozzák a vérkeringést, előidézve a „nagyon jól érzem magam” állapotát.

A témáról bővebben a Wellness magazin februári számában olvashatsz! 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X