Főoldal > EGÉSZSÉG > Merev nyak, sajgó hát? – Masszázs az irodában!

Merev nyak, sajgó hát? – Masszázs az irodában!

hátfájásirodai masszázsnyakfájás
0

Írta: and

A legtöbb vendégem problémája abból ered, hogy egész nap ülnek a számítógép előtt. Mások pedig szinte az egész napot az autóban ülve töltik. Sokan nem is mozognak, annak ellenére, hogy egész nap irodai munkát végeznek. Kifogások persze mindig vannak, hogy miért nem jár valaki edzeni, vagy miért nem vesz otthonra egy szobabiciklit. A számítógép előtt végzett […]

A legtöbb vendégem problémája abból ered, hogy egész nap ülnek a számítógép előtt. Mások pedig szinte az egész napot az autóban ülve töltik. Sokan nem is mozognak, annak ellenére, hogy egész nap irodai munkát végeznek. Kifogások persze mindig vannak, hogy miért nem jár valaki edzeni, vagy miért nem vesz otthonra egy szobabiciklit. A számítógép előtt végzett munka nagyon megviseli a hátat, a nyakat és a vállakat. Arra már egyáltalán nem figyelünk oda, hogy helyesen, egyenes háttal üljünk. Persze nem is tudunk sokáig úgy ülni, hiszen hátizmaink nem elég erősek hozzá. Ezen segíthet az irodai masszázs, amelyet már egyre több munkahelyen vesznek igénybe.

Mi történik a masszázs alatt?

A hátfájdalom enyhítésére és kiküszöbölésére tökéletesen megfelel az irodai székmasszázs. A vendég lovagló ülésben ráül a masszőrszékre, kényelmesen megtámasztja kezeit, homlokát. Ezután már csak lazulnia kell. A masszőr ruhán keresztül alaposan átmasszírozza a fáradt, fájó részeket. Főleg a nyakra és a vállakra koncentrál a masszőr, mert ezek a testrészek egész nap passzívak. Utána a szakember halad tovább és végül a hátat is átmasszírozza.

0017400_1.jpg ()

Az irodai masszázs előnyei

  • Rövid időt, maximum 15-20 percet vesz igénybe.
  • A masszázshoz nem kell átöltözni.
  • Minimális a helyigénye. 
  • Lazíthatja az izmokat, görcsös blokkokat a hátban és a nyakban.
  • A masszázs javítja a vérkeringést, jobb lesz az agy vérellátása és javul a koncentráció.
  • Hatására javul a teljesítőképesség.  

Az irodai masszázs hátránya

  • A kezelés csak átmeneti megoldást nyújthat a nyak- és hátfájásra.
  • Nem minden munkahelyen van lehetőség az igénybevételére.

A szakértő véleménye:
Ha fáj a nyakad és a hátad, és van lehetőséged kipróbálni az irodai masszázst, mindenképp élj a lehetőséggel! Ha a munkahelyeden nincs lehetőség a masszázsra, akkor keress fel masszőr szakembert és kérj speciális stresszoldó nyak- és hátmasszázst.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X