Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyönyörű bőrre vágysz? – Biokozmetikumot a webről!

Gyönyörű bőrre vágysz? – Biokozmetikumot a webről!

bőrszépségwebáruház
0

Írta:

Egy átlagos nő körülbelül 18 különböző szépségápolási készítményből ken és fúj magára egyetlen nap alatt a fürdőszobában.„El lehet képzelni, ilyen mennyiségű kencével mennyi vegyi anyag jut a szervezetünkbe a bőrünkön keresztül – figyelmeztet Kiscsatári Ágnes biokozmetikus. – A hagyományos kozmetikumokban található kőolajszármazékok, illat- és színezőanyagok, tartósítószerek, valamint egyéb szintetikus anyagok bekerülnek a véráramba, és allergiát, […]

Egy átlagos nő körülbelül 18 különböző szépségápolási készítményből ken és fúj magára egyetlen nap alatt a fürdőszobában.
„El lehet képzelni, ilyen mennyiségű kencével mennyi vegyi anyag jut a szervezetünkbe a bőrünkön keresztül – figyelmeztet Kiscsatári Ágnes biokozmetikus. – A hagyományos kozmetikumokban található kőolajszármazékok, illat- és színezőanyagok, tartósítószerek, valamint egyéb szintetikus anyagok bekerülnek a véráramba, és allergiát, bőrszárazságot, bőrbetegségeket, akár pikkelysömört vagy ekcémát is okozhatnak. Ennek tudatában ma már egyre többen vásárolnak organikus termékeket, és keresnek fel biokozmetikai szalonokat, ahol az alkalmazott kozmetikumok alapanyaga és a vivőanyag is kizárólag természetes forrásból származik.”
A natúrtermékek iránti kereslet folyamatosan növekszik, a szakértő szerint a jövő egyértelműen a természetbarát kozmetikumoké – éppen ezért a gyártók egyre több natúr-, bio- és öko-címkével ellátott terméket hoznak forgalomba.

A vásárlás új dimenziója

Az igazán jó minőségű biokozmetikumok azonban nem vásárolhatóak meg egy egyszerű szupermarketban vagy drogériában, de még sok bioboltban sem. Mivel ezek a termékek viszonylag drágák, sok helyen nem tartanak belőlük raktáron, a készlet gyorsan elfogy, és nehéz pontosan az igényeinknek megfelelő készítményt találni. Ez vidéken még inkább jellemző, a kisebb településeken a bioboltokból is kevesebb van, és a választék sem mindig kielégítő. Akkor a legkönnyebb a dolgunk, ha elérhető közelségben sikerül márkaboltot találnunk, de ez a ritkább helyzet. De nem szabad feladni, hiszen nagyon jó alternatívát jelentenek az online áruházak, amelyek egészség- és környezettudatos termékek forgalmazásával foglalkoznak. Az online rendelésre több lehetőségünk is van: ellátogathatunk az adott márka saját honlapjára, ahonnan többnyire rendelni is tudunk, vagy választhatunk a termékeket forgalmazó webshopok közül.
„A szépségápolási termékek internetről való vásárlása az utóbbi egy évben nagyon népszerűvé vált – tudtuk meg egy biowebáruház (www.zoldello.hu) egyik tulajdonosától. – A vidéken élők ugyanis nehezen érik el a biotermékek fővárosi márkaboltjait, de sok esetben a budapestiek is – főleg a kismamák – az egyszerűbb útját választják a vásárlásnak.”
Kétségtelen, hogy az online vásárlás a lehető legkényelmesebb módja annak, hogy beszerezzünk néhány organikus terméket a fürdőszobánk polcára. Csupán regisztrálnunk kell az adott webáruházban, majd néhány kattintással máris a virtuális kosarunkba tehetjük azokat a cikkeket, amelyekre szükségünk van. Ráadásul a világhálón található kozmetikai áruk néhány százalékkal olcsóbbak is, mint a kereskedelmi forgalomban kaphatóak. A végösszeget azonban a szállítási költségek sok esetben igencsak megnövelik, az a leggazdaságosabb, ha egyszerre minél több terméket rendelünk.

0017729_1.jpg ()

Mire kell figyelni?

Az elektronikus katalógusoknak persze van hátrányuk is, hiszen több érzékszervünket is kizárják a válogatásból. Mert valljuk be, mi, nők, szeretjük kézbe venni, megszagolni a kozmetikumokat, saját bőrünkön kipróbálni a krémeket, olajokat. Ám aki képes ezekről lemondani, azt kárpótolja a kényelmes, tülekedés nélküli vásárlás egy virtuális galaxisban. Persze ebben az esetben sem mindegy, milyen üzletbe térünk be. Több webáruházban szembesülhetünk például átláthatatlan menürendszerrel és zűrzavaros kínálattal. Ha pedig a kiválasztott termékre kattintunk, gyakran nem találjuk meg az összetételét, és arról sem kapunk információt, hogy melyik nemzetközi vagy hazai szervezet ellenőrizte, ilyenkor egy kis utánajárással még az is kiderülhet, hogy a kozmetikumnak nem sok köze van a bio minősítéshez. De természetesen akad jó példa is, ahol rendkívül széles márka- és termékkínálatból választhatjuk ki a nekünk leginkább tetszőt.

Íme néhány tipp, hogyan vásárolhatsz biztonságosan.

  • 1. Már ismert márkát bátrabban vásárolhatunk, de azért érdemes megnézni az adott márka internetes oldalán, hogy a webshop szerepel-e a hivatalos forgalmazók között.
  • 2. A minőséget a BDIH, az ECOCERT vagy a Biokontroll Hungária védjegye garantálja. (Ezekről bővebben keretes írásunkban olvashatsz.) Ha ezt nem jelölik egyértelműen, az ügyfélszolgálatot célszerű tárcsázni egy kis termékinformációért.
  • 3. Ha a leírás alapján nem derül ki számunkra, hogy az adott termék valóban bio, kérjünk felvilágosítást az összetételéről, illetve arról, hogy milyen pecsét biztosítja a hitelességet.

A témáról bővebben a Wellness magazin márciusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X