Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 szuper tipp, amitől mindig szép lehet a bőröd

5 szuper tipp, amitől mindig szép lehet a bőröd

bőrkozmetikaszépség
0

Írta:

1. Tipp: Bőrtisztítás három lépésben A legfontosabb: minden este alaposan tisztítsd meg a bőrödet a rárakódott szennyeződésektől, porszemcséktől, baktériumoktól, elhalt hámtól és izzadságtól, mert ezek gátolják a bőrlégzést és bőrgyulladást okozhatnak. Ma már lehet kapni az üzletekben olyan bőrápoló termékcsaládot, amely három lépésben segít megtisztítani a bőrt.  Első lépés: Szappannal távolítsd el a szennyeződéseket. A […]

1. Tipp: Bőrtisztítás három lépésben

A legfontosabb: minden este alaposan tisztítsd meg a bőrödet a rárakódott szennyeződésektől, porszemcséktől, baktériumoktól, elhalt hámtól és izzadságtól, mert ezek gátolják a bőrlégzést és bőrgyulladást okozhatnak. Ma már lehet kapni az üzletekben olyan bőrápoló termékcsaládot, amely három lépésben segít megtisztítani a bőrt. 
Első lépés: Szappannal távolítsd el a szennyeződéseket. A bőröd üde lesz, de nem szárad ki. Ez a szappan több változatban kapható: száraz, zsíros, érzékeny és nagyon érzékeny bőrűek számára.
Második lépés: Használj tonikot. Segítségével eltávolíthatod a bőr felszínén lévő elhalt hámsejteket, miközben megtisztul a bőröd, így a hidratáló krémek is jobban beszívódnak a bőrödbe.
Harmadik lépés: Válassz a bőrödhöz illő hidratáló kencét.

0018504_1.jpg ()

2. Tipp: Hidratálj körültekintően!

Amikor a bőrtisztítás után felviszed a hidratáló krémet, figyelj arra, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő, UV-szűrőt tartalmazó krémet válassz. A kencét vékonyan kend fel a bőrödre, ezzel egyben a sminkedet is megalapozod. Ne használj nehezen felszívódó zsíros krémeket, mert nagyon fénylenek, így nem keltenek esztétikus benyomást és gyulladást okozhatnak.

3. Tipp: Figyelj a táplálkozásodra!

Kerüld a következő élelmiszereket:
– Koffeines italok: kávé, kóla, energiaitalok, mert ezek a z élelmiszerek dehidratálják a bőrt, így bőröd veszít a feszességéből, és hajlamosabb lesz a pattanásokra.
– Édességek: sütemények, csokik, szirupok, mert hajlamossá teszik a bőrt a gyulladásra, károsítják a bőrsejteket.
– Feldolgozott ételek: mirelit készítmények, levesporok, mert ezek az ételek mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek ártalmasak a bőrre.
– Zsíros ételek: pl. chipsek, húskészítmények (pl: kolbász, szalonna, felvágottak) gyorsételek (hamburger), margarin. Hatásukra a bőrön gyulladások jelenhetnek meg.

4. Tipp: Radírozz és készíts arcpakolást!

Hetente kétszer radírozd le a bőrödet, hogy a pakolás értékes tápanyagai könnyebben beszívódjanak a bőrbe.
Így készítsd az arcradírt: keverj össze nagy szemű barnacukrot egy kis vízzel és körkörös mozdulatokkal távolítsd el a szennyeződéseket.
Így készítsd a pakolást: Keverj össze reszelt uborkát egy-két kanál joghurttal és kend fel a masszát 15 percre, majd mosd le.

5. Tipp: Aludj eleget!

A legfontosabb szabály: aludd ki magad, mert ilyenkor regenerálódik a szervezet és a bőr is alvás közben szépül igazán. A szervezet teljes regenerálódása és méregtelenítése a mélyalvási szakaszokban történik. Napi legalább 5 órai alvásra feltétlenül szükség van. Alvás közben termelődik a melatonin nevű hormon is. Ez a hormon javítja a szív- és a keringési rendszer munkáját, szabályozza az élettani alvásfolyamatokat, növeli a cselekvőképességet és véd a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X