Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 szépítő fortély éjszakára

6 szépítő fortély éjszakára

bőrfortélyhajkörömszépség
0

Írta:

1. Szépüljön a lábad! A jó idő beköszöntével lekerültek a zárt cipők a lábakról. A sarkad és a lábfejed sokkal jobban szem előtt vannak, mint télen. Akármilyen divatosan vagy felöltözve, egy árulkodó bőrkeményedés, repedezett sarok nagyon lehangoló látványt tud nyújtani!  Tipp: Az esti fürdés után, amikor jól felpuhult a bőröd zsíros ápoló krémmel kend be a […]

1. Szépüljön a lábad!

A jó idő beköszöntével lekerültek a zárt cipők a lábakról. A sarkad és a lábfejed sokkal jobban szem előtt vannak, mint télen. Akármilyen divatosan vagy felöltözve, egy árulkodó bőrkeményedés, repedezett sarok nagyon lehangoló látványt tud nyújtani! 
Tipp: Az esti fürdés után, amikor jól felpuhult a bőröd zsíros ápoló krémmel kend be a lábfejedet, jusson belőle a lábujjak tövébe és a sarkadra is. A puhító hatást úgy fokozhatod, ha a krémbe egy-két evőkanál olívaolajat is keversz. Mielőtt ágyba bújsz, húzz pamutzoknit a lábadra (nyári kánikulában kellemesebb a vékony cérnazokni), így könnyebben beszívódik a krém és másnap biztosan bársonytapintású talpakkal ébredsz.

0018681_1.jpg ()

2. Viszlát ráncok!

Az éjszakai ápolókrémek használata azért is különösen fontos, mert a bőröd éjjel nincsen kitéve a napfény, a szennyeződések, vagy a smink negatív hatásainak, így az összetevőik könnyebben beépülnek a bőrbe.
Tipp: Az éjszakai ránctalanító krémekből mindig kenj a nyakadra is, mert ez a terület veszít leghamarabb rugalmasságából és könnyen megereszkedik.

3. Tápláld a hajad!

Nincs olyan nő, aki tavasszal ne változtatna valamit a frizuráján. Közeledik a nyár, fordíts nagyobb figyelmet a trendire vágott vagy szépen megnövesztett  hajad ápolására, mert a nap, nyaralásnál a sós víz nagyon igénybe veszi a hajszálakat.
Tipp: Lefekvés előtt az alaposan kifésült hajadon oszlass el két teáskanálnyi olívaolajat! A hajadat tekerd be törölközővel, vagy húzz rá vékony sapkát, így a jótékony hatású anyagok nem párolognak el, hanem beszívódnak a hajszálakba. Az olívaolaj reggelre nemcsak a fejbőrödet nyugtatja meg, de csillogóvá varázsolja a hajadat is.

4. Azok a csodálatos ápolt ajkak!

Az ajkaid ugyanolyan gondos ápolást igényelnek, mint a hajad, vagy a bőröd! A mosolyod a maga természetességében is ugyanolyan csábító lehet, mintha méregdrága rúzsokat kensz rá!
Tipp: Elalvás előtt keverj a hidratálókrémedbe néhány csepp sárgabarackmag-olajat és vastagon kend be vele a kiszáradt szádat – így reggelre puha és bársonyos lesz. Hasonló hatást érhetsz el, ha mézet viszel fel rá. A méz vitaminokkal táplálja ajkaidat, reggelre pedig nyomtalanul felszívódik. Tovább fokozhatod a jótékony hatást, ha a krémezés előtt egy puha fogkefével gyengéden ledörzsölöd az ajkaidról az elhalt hámsejteket és úgy viszed fel az ajakápolókat.

5. Puhítsd a kezed!

A körömágybőr-olajok hatékonyak a köröm melletti bőr ápolására, viszont nehezen szívódnak be, ezért célszerű lefekvés előtt használni őket.
Tipp: Kis ecsettel gondosan vidd fel az olajat a köröm körüli bőrre, ezután hidratálókrémmel vékonyan fedd be az olajréteget. Ha nem szeretnéd összekenni az ágyneműt, húzz patikában kapható gézkesztyűt a kezedre, így az olaj és a krém beszívódását is segíted.

6. Méregteleníts!

Mivel éjszaka zajlanak a szervezet méregtelenítő folyamatai, hatásukat segítheted, ha lefekvés előtt méregtelenítő gyógyteát kortyolgatsz.
Tipp: Készíts kamillából, vagy jázminból főzetet, amely  nemcsak a salaktalanító folyamatokat indítja be, de a nyugodt alvást is biztosítja. A gyógynövényboltokban sokféle éjszakai vagy méregtelenítő teát találhatsz, de a választásnál mindig figyelj arra, hogy csak olyan növények legyenek benne, amelyek az anyagcserédet javítják, és nem a szervezetedet élénkítik.

Ne feledd: egy szépítőmaszkos, hajcsavarós, pamutzoknit viselő nőt nem sok pasi talál vonzónak! Ezért, ha egyszerre vetnél be minden apró szépítő trükköt, figyelj arra, hogy ne legyen férfiközönséged! Egy pasival az oldaladon, jobb ha csak alkalmanként élsz az éjszakai szépülés látványos trükkjeivel. Ha életed párja házon kívül éjszakázik, jöhet a gézkesztyű és a pamutzokni….A hatás pedig nem marad el!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X