Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb barátnő rossz hatásai – Így szereld le!

A legjobb barátnő rossz hatásai – Így szereld le!

barátnőkapcsolatkonfliktuslélek
0

Írta:

1. típus: „Ezt az egyet még meg kell inni!” A barátnőd képes gond nélkül hajnali négyig pörögni, de ha te pihennél egy kicsit, rögtön a sarkadban van egy itallal és közli, hogy ezt bizony még meg kell innod. Elképzelhető, hogy ez a barátnő-típus még annak is örül, amiért nem tudtad abbahagyni a dohányzást. Végül is […]

1. típus: „Ezt az egyet még meg kell inni!”

A barátnőd képes gond nélkül hajnali négyig pörögni, de ha te pihennél egy kicsit, rögtön a sarkadban van egy itallal és közli, hogy ezt bizony még meg kell innod. Elképzelhető, hogy ez a barátnő-típus még annak is örül, amiért nem tudtad abbahagyni a dohányzást. Végül is ki mástól kérne, ha neki éppen elfogyott a cigije?
Így szereld le:
Ha a barátnőd összekeveri az egészséges életmódot az unalommal, vagy nem érti meg, hogy napfelkelte előtt is le lehet feküdni aludni, akkor szereld le egy határozott mosollyal és ragaszkodj az álláspontodhoz. Ha azzal próbálkozik, hogy aki nem iszik az vesztes, akkor legalább két hónapig nem menj vele sehova. Biztos, hogy neki jobban fognak hiányozni a közös programok, és emiatt sokkal megértőbb lesz.

2. típus: „Nekem a legrosszabb a világon!”

A barátnőd sokszor rosszkedvű, gyakran csalódott az emberekben és mindig a legrosszabbra számít. Sőt, a pasikkal is mindig pechje van. Te mindig meghallgatod a panaszait, de egyre többször előfordul, hogy már nem tudsz mit mondani. Emiatt pedig úgy gondolod, hogy csődöt mondasz, mint barátnő.
Így szereld le:
A lelki szemetesláda szerep helyett mutass példát pozitív gondolkodással! Ne menj bele a litániákba, inkább beszélj szép és örömteli dolgokról. Ha ez nem segít, javasolj neki professzionális segítséget, tréningeket. Ha a barátnőd változtatni szeretne a helyzetén, akkor nem fogja rossz néven venni az ötleteidet.

0018393_1.jpg ()

3. típus: „Egyszer élünk!”

A barátnőd a költekezés mestere, jelmondata: “Vásárolok, tehát vagyok!” Emellett persze étterembe és koncertekre jár, taxival megy mindenhova. Gondtalan élete természetesen csak addig tart, amíg meg nem érkeznek a számlái.
Így szereld le:
Szegénynek érzed magad, mert taxi helyett metróval jársz haza, és legtöbbször otthon vacsoráznál? Ha mindenáron szeretné, hogy vele tarts, akkor se fogadd el, hogy kifzeti a számládat. Az együtt töltött időt nem forintban mérik! Ha ennek az a következménye, hogy ritkábbak találkoztok, csak gondolj arra, hogy ez még mindig jobb, mint egy  állandóan mínuszban lévő bankszámla.

4. típus: „Minden kalóriát megszámolok!”

Kebelbarátnődnek köszönhetően pontosan tudod, hogy mennyi ideig kell az edzőteremben tartózkodnod ahhoz, hogy ledolgozz egy adag sült krumplit. Arra is figyelmeztet, hogy melyik farmerban van nagy feneked, és a narancsbőrös területeket is felfedezi rajtad. Egyértelműen több információval lát el téged, mint kellene. Ennek az az oka, hogy problémája van a testével.
Így szereld le:
A legtöbb nő hajlamos a túlzott önkritikára. Ezért fontos, hogy olyanokkal vedd körül magad, akiknek egészséges a hozzáállása a sporthoz és a táplálkozáshoz. Fontos, hogy ne állandóan a szépségről és a kalóriákról beszéljetek, hiszen ennél vannak izgalmasabb dolgok is.

5. típus: „Minden férfi disznó!”

Már régóta szingli, vagy rossz kapcsolatban él. Meggyőződése, hogy a férfiak csak a szexhez kellenek, érzelmileg visszamaradottak és minden nő, aki hisz a szerelemben, az naiv kisiskolás. Ezzel az a baj, hogy ha sokat hallgatod, lassan te is elhiszed.
Így szereld le:
Bárki pórul járhat a szerelemben, és olyan is akad, aki az átlagosnál többször csalódik. De aki alapvetően a legrosszabbat gondolja a férfiakról, az valószínűleg azt is fogja kapni tőlük. Ahhoz, hogy ne kívánd pokolba az összes férfit, emlékezned kell azokra a kapcsolataidra akik tisztességesek voltak veled, és nem féltek az elkötelezettségtől. Egyszerűen csak mondd meg a barátnődnek, hogy szerinted igazságtalan a férfiakkal szemben és neked erről más a véleményed.

Képek forrása: Profimédia

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X