Főoldal > EGÉSZSÉG > Ha nem megy a szex – Gyors megoldások

Ha nem megy a szex – Gyors megoldások

férfipárkapcsolatszex
0

Írta:

Túl fáradt vagy…Teljesen kimerültél és úgy érzed, nincs elég erőd egy kimerítő ágytornához? Ha a vágyaid netovábbja egy puha ágy, amiben az alváson kívül jelenleg nem tudsz mást elképzelni, akkor ne erőltesd a szexet. Viszont, ha van kedved egy kis lepedőakrobatikához és csak a fizikai energiád hiányzik, akkor néhány trükkel új erőre kaphatsz.Tipp:1.Vegyél váltózuhanyt, ami nemcsak felélénkít, […]

Túl fáradt vagy…

Teljesen kimerültél és úgy érzed, nincs elég erőd egy kimerítő ágytornához? Ha a vágyaid netovábbja egy puha ágy, amiben az alváson kívül jelenleg nem tudsz mást elképzelni, akkor ne erőltesd a szexet. Viszont, ha van kedved egy kis lepedőakrobatikához és csak a fizikai energiád hiányzik, akkor néhány trükkel új erőre kaphatsz.
Tipp:
1.Vegyél váltózuhanyt, ami nemcsak felélénkít, de a bőrödet is feszesíti. Zuhanyozz a pároddal: a kedvesed érintései garantáltan felébresztik elfáradt tested érzékeit.
2. Szüless újjá légzőgyakorlatokkal! Lélegezz be mélyen és hosszan, tartsd bent a levegőt öt másodpercig és lassan fújd ki. Belégzés közben képzeld el, hogy feltöltődsz energiával, kifújáskor pedig azt, hogy megszabadulsz a terhes gondolatoktól. Végezd el a gyakorlatot 4-szer vagy 5-ször: a friss oxigén felélénkít, a problémáid elengedése után pedig könnyebben ráhangolódsz akár a szexre is.

0018456_1.jpg ()

Alacsony libidó …

Az, hogy mennyire vagy ráhangolódva a szexre, nemcsak az aktuális érzéseidtől, hangulatodtól, hanem a génjeidtől, sőt még az élettapasztalotodtól is függ. Mindenkivel előfordul, hogy túl sok gondolat kavarog a fejében, ilyenkor nem jó megoldás, ha mégis bevállalod az aktust, mert a „gyorsan legyünk rajta túl, mert még más dolgom is van” típusú gondolatok uralják majd a szeretkezést a gyengédség és az élvezet helyett.
Tipp:
A ráhangolódást megkönnyítheti egy finom, illóolajos masszázs, egy bolondozásnak induló előjáték is. A megszokottól eltérő helyszín és szituáció is meghozhatja a kedvedet egy pásztorórához: a konyhaasztalról és a mosógépről ne csak a fárasztó házimunka jusson az eszedbe…Egy romantikus kert vagy a lépcső egyenetlen felülete is beindíthatja a fantáziádat.

Elmaradó gyönyör

Köztudott, hogy a nők nem élik át olyan rendszeresen az orgazmust, mint a férfiak. Ennek az anatómiai okon túl még számtalan magyarázata lehet: befolyásolhatja a fáradtság, a lelkiállapot, bizonyos gyógyszerek vagy betegségek. Persze léteznek olyan szerencsések, akiknél zavartalan a rendszeres kielégülés, de többen vannak olyanok, akik nem merik magukat átadni a testi élvezeteknek, mert tartanak az önkontroll elvesztésétől.
Tipp:
Mint minden másban, a szexben is gyakorlat teszi a mestert, ezért a pároddal kísérletezgessetek kedvetekre, mert előbb-utóbb rátaláltok arra pózra, ami mindkettőtöknek a hetedik mennyországot jelenti. Próbáld ki a Kegel-féle gyakorlatot, ezzel fokozhatod hüvelyed érzékenységét. Ez a technika a hüvely körüli izomzatot erősíti: húzd össze erősen hüvelyizmaidat, majd lazítsd el. Így erősítheted az intim zónák edzettségét. Minél többször végzed el a gyakorlatot, annál nagyobb eséllyel juthatsz a csúcsra. 

Fájdalom aktus közben

A szeretkezés közben fellépő fájdalomnak fizikai és érzelmi okai is lehetnek. A háttérben állhat nőgyógyászati megbetegedés is, de az esetek többségében a nem megfelelő izgalmi szint és a megfelelő ráhangolódás hiánya a felelős. Ilyenkor az érzékeny intim részek felhorzsolása okoz fájdalmat.
Tipp:
Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy ne hanyagoljátok el az előjátékot! Ez legtöbbször megoldja a problémát, de van amikor síkosító használatára van szükség. Bizonyos szeretkezési pózok is elődiézhetnek kellemetlen érzést. Például, ha nem megfelelő az izgalmi szinted, behatoláskor a méh és a méhnyak megütődhet. Ilyenkor a kevésbé mély behatolás is csökkentheti a fájdalmat. 

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X