Főoldal > EGÉSZSÉG > Körömrágás, hajtekergetés, szájharapdálás? – Légy úrrá rossz szokásaidon!

Körömrágás, hajtekergetés, szájharapdálás? – Légy úrrá rossz szokásaidon!

hajtekergetéskörömrágásszájharapdálásszokások
0

Írta:

Ha rágod a körmöd…Az egyik legelterjedtebb rossz szokás a körömrágás, ami nemcsak a körmöd szépségét csúfítja el, de körömágybetegségeket is okozhat. Még lehangolóbb a látvány, ha a lakkot is lekapargatod róla. Sokkal higiénikusabb és hasznosabb, ha körömlakklemosót használsz, mert így nem keletkeznek a körömlemez felső rétegén apró repedések, amelyek kiváló táptalajt nyújtanának a körömágy-betegségeket okozó […]

Ha rágod a körmöd…

Az egyik legelterjedtebb rossz szokás a körömrágás, ami nemcsak a körmöd szépségét csúfítja el, de körömágybetegségeket is okozhat. Még lehangolóbb a látvány, ha a lakkot is lekapargatod róla. Sokkal higiénikusabb és hasznosabb, ha körömlakklemosót használsz, mert így nem keletkeznek a körömlemez felső rétegén apró repedések, amelyek kiváló táptalajt nyújtanának a körömágy-betegségeket okozó baktériumoknak. Pszichológusok szerint a körömrágást mindig szorongás okozza, ezért célszerű szakemberrel konzultálnod. Derítsd ki szorongásod valói okát, hogy könnyebben megszabadulhass rossz szokásodtól! 
Tippünk: Rendszeresen kend be körmeidet a gyógyszertárakban kapható ápoló olajjal, így a megviselt körmök is regenerálódnak és eszedbe sem jut a szádhoz emelni őket, mert az olaj kellemetlen íze visszatart ettől. Hasonló eredményeket érhetsz el körömvirágkrémmel is. Célszerű meglátogatnod a manikűröst is, ő ugyanis igazán szép körmöket tud varázsolni a kezedre, amit eszed ágában sem lesz lerágni. Ez azért is jó megoldás, mert a műköröm védi az igazi körmöt és mivel nehéz rágni, alatta szépen fejlődik az eredeti. Ne feledd: a csillámokkal megspékelt, több színben pompázó műköröm egyáltalán nem trendi. Sőt! A legízlésesebb még mindig a francia manikűr.

0018567_1.jpg ()

Ha tekergeted a hajad…

Bár flörtöléskor kifejezetten szexi, ha a hajaddal játszol, de ne feledd, hogy mások előtt kifejezetten visszataszítóan hat. A folyamatos tekergetéstől a hajad hamar bezsírosodik, veszít a tartásából, a hajvégek pedig töredezettek lesznek. Tovább rontasz a helyzeten, ha az amúgy is meggyötört hajvégeidet tépkedni kezded.
Tippünk: Minél merészebben változtatsz frizurát, annál nagyobb eséllyel szabadulsz meg a hajad csavargatásának kényszerétől. Természetesen nem kell hosszú sörényedet fiúsra vágatnod, elegendő az is, ha feltűzöd vagy, befonod, de egy divatos kendő, vagy kalap alá is rejtheted. Akkor sem lesz kedved babrálni tincseiddel, ha extra adag hajlakkot fújsz rá.

Ha harapdálod a szád…

Legtöbbször a gyermekkor öröksége a az izgalom, vagy a zavar csillapítását szolgáló az önkéntelen szájharapdálás vagy ajaknyalogatás. Emiatt az ajkak könnyen berepedezhetnek, kiszáradhatnak, ami nem esztétikus látvány.
Tippünk: Ha rágózol, a szád folyamatosan mozgásban lesz, így kevésbé érzel majd késztetést a harapdálásra. Az is jó ötlet, ha szépen kirúzsozod az ajkaidat, mert így is könnyebb ellenállni a  kísértésnek. Ha már megtörtént a baj és kirepedezett a szád, éjszakára kend be vastagon zsíros ajakápolóval, vagy hívd segítségül a természet patikáját és tegyél rá mézet!

Ha kényszeresen nyomkodod az arcodat…

Amint egy aprócska pattanást fedezel fel az arcbőrödön nagy erőkkel nekiesel és megpróbálod eltávolítani? Sajnos ezzel csak rontasz a helyzeten, mert apró sérüléseket okozhatsz, ami a folyamatos piszkálás hatására a későbbiekben foltokat eredményezhet a bőrödön. 
Tippünk: Foglald le magad valamivel: végezz házimunkát, fűzzél gyöngyöt, hímezz, vagy készíts gobelint. Ezekkel a tevékenységekkel ugyanis csökkentheted a benned lévő feszültséget, így kevesebb eséllyel nyúlsz majd a pattanásaid után.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X