Főoldal > Utazás > Idén ez az ország a legnépszerűbb úti cél

Idén ez az ország a legnépszerűbb úti cél

szokásokutazás
0

Írta:

A Groupama Biztosító a nyaralási szezon apropóján vizsgálta a magyarok külföldi utazási szokásait. Meglepő eredményekre jutottak.

Még mindig népszerű Görögország

Görögország a nők és a fiatalok körében népszerűbb. Idén a külföldi nyaralást tervező hölgyek 10 százaléka Görögországba készül, ezzel kétszer annyi nő utazik majd a dél-európai országba, mint férfi. A fiatalabb korosztály 13 százaléka ugyancsak tervez egy görög látogatást idén nyáron; így idén kétszer annyian célozzák meg Görögországot a 18-35-ös korosztály tagjai közül, mint a középkorú korcsoportból.

Repülő vs. autó

Nem a fiatalok szárnyalnak a legtöbbet. A magyar alapvetően továbbra is autós nemzet, a megkérdezettek 39 százaléka ezt az utazási módot választja, ha külföldre megy, míg a busszal vagy vonattal utazók aránya csupán 21 százalék. Ugyanakkor a lakosság harmada repülőjegyet vált ilyenkor, de meglepő módon nem a fiatalabb, 18-35-ös korosztály repked a legtöbbet: a járatokat inkább a középkorú, 36-50-es korosztály tagjai töltik meg, ebben a korosztályban a repülővel utazók aránya eléri a 40 százalékot.

Együtt vagy külön?

A nők körében egyértelműen gyakoribb, hogy szűkebb vagy bővebb családjukkal, illetve párjukkal nyaralnak: a szűk családdal utazó nők aránya például 10 százalékkal magasabb, mint a férfiaké. A férfiak ugyanakkor gyakrabban kelnek útra egyedül vagy barátokkal.

via

(címlap fotó: 123rf)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X