Főoldal > Utazás > 5 szuper látnivaló Spanyolországban

5 szuper látnivaló Spanyolországban

észak-spanyolországészak-spanyolországi úti célokspanyolországutazás
0

Írta:

Barcelona is szuper választás, de az alábbi látnivalókat is csak ajánlani tudjuk Spanyolország északi részén.

Városi lányoknak és a történelem, kultúra, építészet rajongóinak Ovideót és Bilbaót ajánljuk. Előbbi vallási emlékeiről is ismert – nem mellesleg a filmrajongók azt is tudják, hogy itt (is) forgatták Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című filmjét -, utóbbi pedig egykori kikötővárosból mára inkább modern művészeti és építészeti központtá vált. Ha itt jársz, feltétlenül nézd meg a Guggenheim Bilbao múzeumot, valami egészen elképesztő!

Ha igazi vízicsibeként semmi mást nem szeretnél csinálni a nyaralásodon, mint egy gyönyörű tengerparton élvezni a napsütést és a vizet, akkor Santander lesz az új álom úti célod. Aranyhomokos strandja egyszerűen mesés – hirtelen nem is tudnánk még egy ilyen szép észak-spanyolországi tengerpartot említeni.

És persze, tudjuk, a bikaviadalok és a bikafuttatás elég kegyetlen dolgok. Ezzel egyetértünk. De ha Észak-Spanyolországban jársz, és útba tudod ejteni Pamplonát, akkor szerintünk érdemes, mert nagyon hangulatos történelmi jelentőségű város (a Navarra Királyság központja volt).

Santiago De Compostelát sem hagyhatjuk ki a “kötelező” felfedeznivalók listájáról – a városka neve biztosan ismerős neked is, ha hallottál már az El Caminóról. A híres zarándoklat ugyanis itt ér véget, konkrétan a főtéren, ami egy örökké nyüzsgő pont. Ha erre jársz, a Santiago Székesegyházba feltétlenül térj be – híres katedrális, itt található Szent Jakab feltételezett sírja.

Ha bulizni, fesztiválozni szeretnél, akkor San Sebastian be fog jönni: a francia határtól mindössze 19 km-re található baszkföldi város ugyanis szuper bulihelyszín, rengeteg szórakozási lehetőséggel, bárral, híres jazz fesztivállal és egyéb fesztiválokkal, kulturális eseményekkel.

Fotók: 123RF, Instgram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X