Főoldal > MOZGÁS > 5 tuti vízi sport a nyárra

5 tuti vízi sport a nyárra

mozgásnyársportvíz
0

Írta: and

Csobbanj egyet! A legkézenfekvőbb és a hétköznapokban is elérhető sport az úszás. Biztos a közeledben is akad egy uszoda, vagy egy strand, ahová eljárhatsz, ha van néhány szabad órád. Az úszás előnye, hogy minden izmodat megmozgatja a felsőtestedtől kezdve a hasizmodon át a fenekedig és a lábadig. Persze ehhez fontos, hogy a lábtempóról se feledkezz […]

Csobbanj egyet!

A legkézenfekvőbb és a hétköznapokban is elérhető sport az úszás. Biztos a közeledben is akad egy uszoda, vagy egy strand, ahová eljárhatsz, ha van néhány szabad órád. Az úszás előnye, hogy minden izmodat megmozgatja a felsőtestedtől kezdve a hasizmodon át a fenekedig és a lábadig. Persze ehhez fontos, hogy a lábtempóról se feledkezz meg. Érdemes nem csak a nagyis mellúszást, de a gyorsat és a hátat is gyakorolni, mert így lesz valóban feszes a hasad, szép a hátad és a tartásod. Ha egész nap az irodában görnyedsz, akkor külön jót fog tenni egy kis lubickolás.

vizisportcikk1.jpg ()Vízisí

Ha kivehetsz néhány szabadnapot és nem csak az uszodáig van időd elmenni, de esetleg a Balatonig, vagy valamelyik közeli tengerpartig, mindenképp próbáld ki a vízisít! Ha szeretsz télen síelni, akkor azért, ha pedig nem szereted a hideget és inkább nyári ember vagy, akkor meg azért. A páros léccel igazán felemelő élmény lesz a vízen siklani, és ma már elérhető áron, Magyarországon is nagyon sok helyen tartanak oktatást. Itt felszerelést is kölcsönözhetsz. Kötélpályás és motorcsónakos változata is létezik, rajtad áll, melyiket próbálod ki.

vizisportcikk2.jpg ()Wakeboard

A vízisí párja, ahol nem két lécen, hanem egy snowboardhoz hasonló deszkán csúszhatsz a vízen. Egyre népszerűbb, és gyakran extrém, akrobatikus elemekkel is tarkítják azok, akik már profin űzik ezt a sportot. Ez ne ijesszen meg, amatőr szinten is nagyon élvezhető és gyorsan megtanulható a wakeboardozás. Ha nagyon megtetszik ez a sport, ne keseredj el akkor sem, ha majd jön az ősz és a hideg, hiszen létezik már indoor wakeboard is, amit fedett medencében űznek a wakeboard szerelmesei, így télen sem kell lemondanod új szenvedélyedről.

Szörf

Magyarországon a szörfnek a windsurf változatát próbálhatod ki, ahol megérezheted milyen a természet erőit és egy vitorlát felhasználva magas sebességre szert tenni. Ezt bármelyik nagyobb hazai tavon gyakorolhatod. Ha olyan szerencsés vagy, hogy el tudsz jutni valamelyik óceánparti szörfös helyre, akkor a hullámlovaglást, a vitorla nélküli szörföt is kipróbálhatod. Ebben az esetben csak te vagy, a deszka és a hullámok. Talán nehezebb ebben a változatban eljutni arra a szintre, ahol már élvezetes a mozgás, hiszen elsőre nem biztos, hogy sikerül állva csúsznod a vízen, de megéri a próbálkozást!

Vitorlázás

Jobban szereted, ha egy deszkánál nagyobb méretű szilárd felület van alattad, de szívesen megtapasztalnád a szél és a víz erejét? Akkor a vitorlázás a te sportod! Űzheted kisebb, sportos hajóval, de többedmagaddal bérelhetsz nagyobb hajót is, akár olyat, amiben aludni is lehet, így egy egész nyaralást is eltölthetsz a sport jegyében. Ha épp szerencsés, szeles időt fogsz ki, igazi kihívással és izgalmakkal találhatod szemben magad, ha pedig csendesebb az idő, napozhatsz, és időnként csobbanhatsz a vízben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X