Főoldal > EGÉSZSÉG > A 15 apró trükk, hogy mindig vonzó legyél

A 15 apró trükk, hogy mindig vonzó legyél

bőrhajszépségtipp
0

Írta:

Számtalan lehetőség van arra, hogy topformába hozd magad. Kozmetikus, fodrász vagy éppen stylist segítségét is igénybe veheted, de emellett mozogj sokat, lazíts, hogy megőrizhesd fiatalságodat és egészségedet. Nem lehetetlen vonzó lenni – a titok a kis lépésekben rejlik. 1. Kényeztesd a bőröd A bőr fontos a megjelenés szempontjából. Állapota arra enged következtetni, hogy a tested hogyan […]

Számtalan lehetőség van arra, hogy topformába hozd magad. Kozmetikus, fodrász vagy éppen stylist segítségét is igénybe veheted, de emellett mozogj sokat, lazíts, hogy megőrizhesd fiatalságodat és egészségedet. Nem lehetetlen vonzó lenni – a titok a kis lépésekben rejlik.

1. Kényeztesd a bőröd

A bőr fontos a megjelenés szempontjából. Állapota arra enged következtetni, hogy a tested hogyan kezeli a külső hatásokat. A legvonzóbb az enyhén rózsaszín vagy bronzos, pattanásmentes, sima bőr. Ez legfőképp az arcbőrre vonatkozik. Az arcbőröd legjobb barátja az oxigén – sétálj sokat kényelmes, de nem túl lassú tempóban a friss levegőn.
Különös tekintettel kell lenned a szem környékének ápolására is. Ha egy átbulizott éjszaka után felduzzadt a szemed, használj zöldtea filtert borogatásként. Használat előtt tedd be 10 percre a fagyasztóba. A hideg víz eltünteti a karikákat, és kisimítja a bőrt.

2.  Figyelj a fogaidra!

Az egyenletesen szép, fehér, gyöngysor jellegű fogak mára már a szájápolás példaképeivé váltak. Hogy szépek, ápoltak legyenek a fogaid, nem elég a rendszeres fogmosás: használj fogselymet és olyan fogkefét, melynek a sörtéi a fogak közé is behatolnak. Évente egyszer látogasd meg a fogorvosodat a megelőzés miatt. Ilyenkor a makacs fogköveket sem árt eltávolítani.

3. Tökéletes hajkoronát – de azonnal!

Egy ápolt, gondozott hajkoronával könnyű levenni az erősebbik nemet a lábáról. Az ápolt hajért a következőket kell tenned: néha iktass be egy pár sampon nélküli napot, használj inkább kondicionálót, habot és vaxot a formázáshoz. Hajad ezt fénnyel és teltséggel hálálja majd meg. Az egészséges haj árulkodik arról is, hogy mennyire jó a szervezeted védekezőképessége. 

4. Legyen stílusos a mozgásod!

A kifutókon látható tipikus modellmozgás nem az őrült divattervezők találmánya, csak egy kicsit eltúlzott változata annak, amit mi vonzónak találunk. Amerikai kutatók szerint a női járás akkor a legvonzóbb, ha a felsőtest nem mozog oldalirányba, a csípő jobbra-balra ringatózik, a lábak pedig egy képzeletbeli egyenes vonalat követnek. A kihívás nagy: arra kell törekedned, hogy a mozgás természetesnek és lazának tűnjön.
A férfiak esetében elmozdulhat a felsőtest (legfőképp a vállak, enyhén előre-hátra), az oldalirányú csípőmozgás viszont egyáltalán nem előnyös – mivel erőteljesnek és elszántnak szeretnénk látni a férfiakat!

5. Gyors zsírégetést

Ahhoz, hogy a tipikus férfi, illetve női vonalak megfelelően látszódjanak, nem szabad, hogy vastag zsírréteg fedje őket. A fogyás tökéletes eszköze a futás, de nagyon hatékony az  intervall-edzés is: a kezdők az intenzívebb szakaszok között sétával tartsanak szünetet, a haladóknak pedig az a legjobb, ha a gyors iramok után mindig kocognak egy kicsit. De vigyázat: a túl sovány nőket a férfiak nem találják vonzónak, ezért vigyázz arra, hogy a testzsírszázalékod ne essen 20 alá.

0018970_1.jpg ()

6. El a kezekkel a piercingtől!

Az átfúrt testrészek és a tetoválások rajongótábora mára meglehetősen kicsire apadt. A nők 13%-a találja csak vonzónak a test ilyen módon történő dekorálását, 87% szerint pedig egyenesen visszataszító.

7. Adj illatjeleket!

A parfümöket általában úgy kreálják, hogy állati összetevők is legyenek az illatkompozícióban. A cibet (cibetmacskafélék mirigyeinek váladéka), az ámbra (az ámbrás cet testében keletkező anyag), és a hódpézsma (a hód ivarmirigyének váladéka) illat összetevőket a férfiak izgatónak találják. A parfüm tehát kitűnő választás egy tökéletes előjátékhoz.

8. Aludj eleget!

Alvás közben regenerálódik a szervezet, a növekedési hormonok segítik a sejtek megújulását, ez pedig szép és feszes bőrt eredményez. Az optimális alvás hossza a bioritmustól függ, ezért ne kényszerítsd magad arra, hogy bizonyos alvási szokásoknak megfelelj. Az alvásra szánt idő minimuma kb. 4-5 óra. Fontos: Ha jót akarsz aludni, mondj le az alkoholról és a koffeinről, mert nehezen fogsz álomba szenderülni.

9. Ellenőrizd a testtartásod!

A keresztbe tett kezek védekezést jelentenek, a nyak hajlítása pedig a vonzalom jele. Ezek a testünk néma jelzései, beszélgetőpartnerünknek azonban mégis sokat jelentenek. Már az alap testtartás, mint például az egyenes hát magabiztosságot sejtet.  Ereszd le kicsit a vállaidat, húzd ki magad, ez tehermentesíti a vállizmokat, az agyba jobban áramlik a vér, ezáltal tisztábban tudsz gondolkozni. Ha vállaidat felhúzod, azt jelzed a veled szemben állónak, hogy bizonytalan vagy.

10. Nevess többet!

A nevetés oldja a stresszt, erősíti az immunrendszeredet és mozgásba hozza a vérkeringést. Jó lesz tőle a közérzeted és lazábbnak is tűnsz. Nevetni tehát egészséges! Nem kell feltétlen hahotáznod, hogy a pasik vonzónak találjanak, elég az is, ha csak mosolyogsz!

11. Gazdálkodj okosan az időddel

Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak! De nem a lakásodban, hanem a fejedben. Rendezd el a gondolataidat, állíts fel fontossági sorrendet. Tervezz a következő napra, de a jövőre is, a munkában és a magánéletben is. Ha tudod, hogy merre tartasz, nem aggódsz annyit, ettől pedig kiegyensúlyozott leszel. Szánj rendszeresen időt magadra is

12. Tarts szépítő zöldségnapokat

Edd magad vonzóvá! Figyelj oda a vitamin- és ásványanyag fogyasztásodra. Néha illesz be egy zöldségnapot, hogy erősítsd védekezőképességedet. Ebből nem csak az immunrendszer, hanem a bőröd, a hajad és a szemeid is profitálnak. Vásárolj 5 étkezéshez elegendő zöldséget. Kettőt egyél meg belőle nyersen (pl: répa, uborka, paprika), a többit párolva vagy levesként (tök, cukkini).

13. Idd magad szépre!

A legolcsóbb és leghatékonyabb szépségelixír a víz. Eltelíti a sejteket, feszesíti a bőrt és a kötőszöveteket. Ha keveset iszol, azonnal meglátszik a bőrön, fáradt és megviselt lesz. Naponta igyál legalább 1,5-2 liter vizet.

14. Védekezz karotinnal!

A bőr legfontosabb védőanyaga a karotin. A természetes színezékek legfőképpen a piros, sárga és zöld gyümölcsökben (pl: sárgarépában, sárgadinnyében), zöldségekben találhatók, amik testünkben is kifejtik hatásukat. Különösen a bőrben előzik meg a napsütés által okozott károkat.

15. Használj jó zsírokat!

Nem csak az étkezések során fontosak az értékes zsírsavak és a növényi olajok, de a bőrünknek is szüksége van rájuk. Az olívaolaj puhává varázsolja a bőrt, ahogy a dió-, repce-és lenolaj is. Fontos: leginkább a len- és búzacsíra olajakat veheted meg kis kiszerelésben. Ezeket célszerű gyorsan elhasználni, mert hamar elveszítik a pozitív hatásukat.

  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X