Főoldal > EGÉSZSÉG > A 10 legjobb stresszűző, hangulatjavító szín – Fedezd fel őket!

A 10 legjobb stresszűző, hangulatjavító szín – Fedezd fel őket!

jókedvszínszínterápia
0

Írta:

1. Piros – Kedvet hoz a szexhez A piros a szerelem, a tűz és a szenvedély színe. Az erőt, az életerőt képviseli, és magára vonzza a tekintetet. Viselője magabiztosságot sugároz. A szín intenzitásától függően, a piros melegen, energikusan és izgatóan hat. Az ideges típusú emberek a piros szín láttán még izgatottabbak lesznek. Jó tudni: a […]

1. Piros – Kedvet hoz a szexhez

A piros a szerelem, a tűz és a szenvedély színe. Az erőt, az életerőt képviseli, és magára vonzza a tekintetet. Viselője magabiztosságot sugároz. A szín intenzitásától függően, a piros melegen, energikusan és izgatóan hat. Az ideges típusú emberek a piros szín láttán még izgatottabbak lesznek. Jó tudni: a piros növeli az étvágyat, és kedvet hoz a szexhez.

2. Narancssárga – Magabiztossá tesz

A narancssárgával sokan a naplemente hangulatát kapcsolják össze, pedig ez a szín az optimizmust, az életkedvet, az egészséget és a magabiztosságot képviseli. A narancssárga a lakás sötét tereit hívogatóvá és kényelmessé varázsolja.  Sokan azonban nem kedvelik ezt a színt, mert tolakodónak és hivalkodónak érzik.

3. Sárga - A depresszió ellenszere

A sárga a nap és a fény színe, az optimizmust és az életkedvet jelképezi. Csökkentheti a félelmeket, sőt, a depresszióra is pozitívan hat. Fizikai panaszok esetén is gyógyítanak vele, sikeresen alkalmazzák reumás betegeknél. A világos, sugárzó sárga tónusok pozitívan hatnak a magabiztosságra, fokozzák a kreativitást és a koncentrációt. 

4. Zöld – Javítja a koncentrációt

A zöldet általában a természettel, a pihenéssel és a lazítással kötjük össze. A zöld valóban nyugtatóan hat, javítja a koncentrációt és kellemes atmoszférát teremt. Egy zöld szerelésben egyszerre tűnhetsz nyitottnak, komolynak és nagyvonalúnak. A színterápia során szívbetegségek, bánat és gyász esetén használják.

5. Türkizkék – Felszabadulttá tesz

A türkizkék hűvösnek, mégis személyesnek hat. A szín a szellemi szabadságot, a nyitottságot jelképezi, ugyanakkor egy kicsit megközelíthetetlenné is tesz. Hangulatod a türkizkéktől friss és felszabadult lesz.

0018765_1.jpg ()

6. Kék – Segíti a gondolkodást

A kék az ég és a sóvárgás szimbóluma. A kék szín nyugtatóan hat, elősegíti a tiszta gondolkodást és ellazít. A melankolikus típusú emberekre jó hatással van, a hirtelen természetűekre viszont nem. A kék öltözet magabiztosságot sugároz, egy kék szoba pedig nagyobbnak hat.

7. Ibolyakék – Inspirál és méltóságteljes

Az ibolyakék inspirál, exkluzívnak és tisztának tűnik. Van benne valami misztikus, méltóságteljes, tökéletesen alkalmas fogadási termek díszítésére vagy ünnepi öltözéknek. De vigyázat: az ibolyakék visszafogja a szexuális étvágyat, ezért a hálószobádba ne ezt a színt válaszd! 

8. Rózsaszín - Oldja a stresszt 

A rózsaszín szelídséget sugároz, és gondosságot fejez ki. Fizikai és lelki sokk esetén is gyógyítanak vele, mert biztonságot közvetít, az agressziót is csökkenti. Az erős rózsaszín tónusok nagyon kifejezőek és izgatóak, a pasztell árnyalatok inkább nyugtatónak, lányosnak és ártatlannak tűnnek.

9. Barna – Biztonságot nyújt

A föld színét a színterápiában egyensúlyproblémáknál alkalmazzák, mert biztonságot és védettséget sugall. A barna az utóbbi időben rendkívül divatos, gyakran használják elegáns ruhadaraboknál. Szinte mindegyik föld szín nyugtató hatással van ránk, de a sötétebbekkel óvatosan kell bánni.

10. Fehér - A tökéletes hangulatjavító

A fehér a klasszikusan kombinálható színek közé tartoznak. A fehér a jég és a hó színe, a tisztaságot és az ártatlanságot jelképezi. Aki azonban sok fehéred hord, megközelíthetetlennek tűnik. Dekorációs színként a fehér hangulatjavítóan és élénkítően hat.

Tudtad?
A szürkének józanító hatása van, ugyanakkor komolyan szín. A fekete elegáns és ünnepi. Nagy felületeknél, falaknál, érdemes elkerülni a feketét, mert nagyon nyomasztóan hat. 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X