Főoldal > EGÉSZSÉG > Megjelent a Marie Claire júniusi száma!

Megjelent a Marie Claire júniusi száma!

marie claire
0

Írta:

A Marie Claire júniusi száma mellé Swarovski kristállyal díszített Cango&Rinaldi tatoot adunk ajándékba. Az aktuális lapszámot László Krisztina főszerkesztő ajánlja neked! Nyertesek és vesztesek Öt éven át egymás mellett dolgoztak egy budapesti bank lakáshitel osztályán. Sorsuk kísértetiesen hasonlított: két fiatal szingli lány, akik egymástól függetlenül a főiskola után ebben a bankban találták meg életük munkahelyét, az […]

A Marie Claire júniusi száma mellé Swarovski kristállyal díszített Cango&Rinaldi tatoot adunk ajándékba. 

Az aktuális lapszámot László Krisztina főszerkesztő ajánlja neked!

0019255_2.jpg ()

Nyertesek és vesztesek

Öt éven át egymás mellett dolgoztak egy budapesti bank lakáshitel osztályán. Sorsuk kísértetiesen hasonlított: két fiatal szingli lány, akik egymástól függetlenül a főiskola után ebben a bankban találták meg életük munkahelyét, az anyagi biztonságot és a szakmai elismerést. Garzonlakás hitelre egy pesti lakóparkban, barátnős nyaralások Horvátországban, heti három jógaóra, egy-egy trendi ruhadarab az aktuális téli vagy nyári kollekcióból – mindez belefért a havi költségvetésükbe. Tavaly év végén a céges karácsonyi parti után mosolyogva vették át főnöküktől a jól megérdemelt prémiumot, amelyet gondolatban percek alatt el is költöttek. Január közepén, egy szürke péntek délután aztán történt valami, amitől kiszámítható életük egy csapásra új irányt vett: a személyzeti osztályon egy HR-es kolléga zavartan közölte velük, hogy elbocsátják őket. Hiába mondták, hogy nem a munkájukkal volt baj, hogy a válság miatt muszáj leépíteni, a két lány nem bírta ki könnyek nélkül ezt a megalázó jelenetet. Este együtt fojtották alkoholba bánatukat abban a belvárosi bárban, ahová eddig ismerkedni jártak, kissé illuminált állapotban siratták el szépen felépített életük tartóoszlopait. Hétfőtől már egyáltalán nem hasonlítottak a hétköznapjaik. Míg az egyikük pörgött, intézkedett, azonnal alkalmi munkákat talált ismerősök ismerőseinél, beiratkozott egy jógaoktatói tanfolyamra, hogy régi vágyát végre valóra váltsa és a jövőben főállásban csinálja majd azt, amiért eddig ő fizetett, a másik a totális magányba menekült. Elküldött ugyan néhány önéletrajzot, de a választ tétlenül, lebénulva várta a lakásában bezárkózva. „ Értsd meg, én nem vagyok olyan vállalkozó szellem, mint te” – védekezett, amikor egykori kolleganője megpróbálta kibillenteni az önsajnálatából. „Nem tudok munkáért kuncsorogni, nincsenek megvalósításra váró álmaim, nem bírom a bizonytalanságot, nekem az kell, hogy valaki megmondja, mit csináljak, mint a bankban.” Ezekre az érvekre a másik nem tudott mit felelni, csak átölelte barátnőjét és adott neki egy tiszta papír zsebkendőt.

0019255_1.jpg ()

Amikor a szerkesztőségben az olyannyira aktuális újrakezdés témájához kerestünk riportalanyokat, nem volt nehéz dolgunk, szinte mindenki ismer a fenti történethez hasonló eseteket. A személyes sikerek és tragédiák kapcsán engem leginkább az a kérdés foglalkoztatott, miért kerülnek ki egyesek nyertesen, mások összetört vesztesként egy-egy váláságból. A választ számomra a japán harcművészet, az Aikido harctechnikája adta meg. A harcos akkor képes nyerni, ha ellenfele energiáit használja fel a védekezésre. Nem megütközik, hanem egyesül velük, így megerősödve kerül ki győztesként a küzdelemből. Ez a módszer valószínűleg nehéz helyzetek ellen is bevethető. Válságtúlélők című cikkünk szereplőinek példája legalábbis ezt bizonyítja.

                                                                           László Krisztina főszerkesztő

Cikkajánlónk a Marie Claire júniusi számából:
Címlapon: Charlize Theron
– Válságból siker, előre is lehet menekülni
– Parfüm dress code – Találd meg a hozzád illőt!
– Miről beszélünk szex közben?
– Több mint vágta – Lóverseny-elegancia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X