Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 extra arcpakolás a makulátlan bőrért

4 extra arcpakolás a makulátlan bőrért

áfonyaarcbőrbőrápoláshalparadicsomsárgadinnye
0

Írta:

Használd ki, hogy a piacok már tele vannak finomabbnál finomabb nyári zöldségekkel és gyümölcsökkel, és hogy egy kis szerencsével friss halat is vásárolhatsz – a bőröd meghálálja, ha vitaminban, antioxidánsban és omega-3 zsírsavakban gazdag ételek kerülnek az asztalodra! Pattanásra, kiütésekre: sárgadinnye Ezzel a finom, fogyókúrás nyári gyümölccsel nemcsak a karcsúságodat őrizheted meg, hanem a bőrödet […]

Használd ki, hogy a piacok már tele vannak finomabbnál finomabb nyári zöldségekkel és gyümölcsökkel, és hogy egy kis szerencsével friss halat is vásárolhatsz – a bőröd meghálálja, ha vitaminban, antioxidánsban és omega-3 zsírsavakban gazdag ételek kerülnek az asztalodra!

Pattanásra, kiütésekre: sárgadinnye

Ezzel a finom, fogyókúrás nyári gyümölccsel nemcsak a karcsúságodat őrizheted meg, hanem a bőrödet is szebbé teheted – a sárgadinnyében rengeteg a C-vitamin és a béta-karotin, ezért gyorsan segít megszüntetni a gyulladások okozta kiütéseket, bőrbetegségeket és a pattanásokat! Akkor is érdemes elfogyasztanod napi egy-két szelet sárgadinnyét, ha túl sokat napoztál, ezért kipirosodott vagy leégett a bőröd: a gyümölcsben lévő anyagok megnyugtatják az irritált arcbőrt!
Így készíthetsz arcpakolást: a sárgadinnyét nemcsak desszertként fogyaszthatod, hanem arcpakolást is készíthetsz belőle. Nyomkodj össze pár szelet sárgadinnyét egy villával, kend fel az arcbőrödre és a nyakadra is, majd hagyd hatni tíz percig!

0019733_1.jpg ()

Ráncok ellen: fekete áfonya

Ha egy igazi vitaminbombával szeretnéd élettel telivé és egészségessé varázsolni a bőrödet, fogyassz minél több fekete áfonyát – a frissen szedett apró bogyókban ugyanis háromszor annyi antioxidáns van, mint például a narancsban! Az áfonyában lévő antocián nevű anyag védi a bőr és a kötőszövetek egészségét, ráadásul késlelteti az apró ráncok megjelenését: feszessé és üdévé teszi az arcbőrödet!
Így készíthetsz arcpakolást: Néhány szem áfonyát turmixolj össze egy kevés tejszínnel, a keveréket egyenletesen vidd fel az arcbőrödre. A pakolást hagyd magadon legalább egy fél óráig, majd langyos vízzel mosd le!

Száraz, hámló bőrre: tengeri hal

Ha túl száraz a bőröd, ezért folyamatosan hámlik és szürkés színűvé válik, hetente legalább kétszer kerüljön az asztalodra valamilyen olajos húsú hal! A lazacban, a szardíniában és a makrélában lévő omega-3 zsírsavak ápolják a bőr szarurétegét, így nem hagyják kiszáradni az arcbőrödet, ráadásul a lazac gyulladáscsökkentő hatása miatt a pattanásaidat is gyorsan eltünteti! Használd ki, ha valamelyik tengerparton töltöd a szabadságodat – a tengeri halak mellett a kagyló és a rák is jó hatással van a száraz bőrre!
Így készíthetsz arcpakolást: a búzacsíra olaj is hidratálja a bőrödet – keverj össze három evőkanál mézet, búzacsíra olajat és joghurtot, gyengéden masszírozd be a bőrödbe, majd tizenöt-húsz perc után mosd le! Hasonló arcpakolást készíthetsz mandulaolajból is, csupán annyit kell tenned, hogy joghurt helyett egy tojássárgáját teszel a keverékbe!

Leégett bőrre: paradicsom

Ha túl sokáig feküdtél a napon, ezért a bőröd alaposan leégett, készíts magadnak paradicsomsalátát vagy üss össze egy finom szószt főtt paradicsomból – ebben az ízletes zöldségben rengeteg az A-, a B- és a C-vitamin és a víz, ezért megnyugtatja, hidratálja és tisztítja a leégett bőrt. Akkor is érdemes minél több paradicsomot fogyasztanod, ha most tervezed a nyaralást: a benne lévő likopin nevű anyag fokozza a bőr UV-sugárzás elleni védekezőképességét.
Így készíthetsz arcpakolást: Préselj ki egy friss paradicsomot, a levét kend arra a bőrterületre, amely leégett a napon! Hagyd magadon legalább tíz percig, majd mosd le!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X