Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb szépítő fortélyok a világ körül

A legjobb szépítő fortélyok a világ körül

bőrszépségújdonságok
0

Írta:

1. Tirol és a szénafürdő Közelsége és szépséges tájai miatt Ausztria különösen kedvelt úti cél a magyarok körében. Dél-Tirol szépítő specialitása a szénafürdő: a frissen kaszált, szénavirággal (vagyis gyógyhatású, illóolajokban gazdag mezei virágokkal) teli szénát a kezeléshez meleg vízben felmelegítik, majd ágyat készítenek belőle, ráfektetik a pácienst, akire további szénaréteget borítanak, végül jól bebugyolálják. Az […]

1. Tirol és a szénafürdő

Közelsége és szépséges tájai miatt Ausztria különösen kedvelt úti cél a magyarok körében. Dél-Tirol szépítő specialitása a szénafürdő: a frissen kaszált, szénavirággal (vagyis gyógyhatású, illóolajokban gazdag mezei virágokkal) teli szénát a kezeléshez meleg vízben felmelegítik, majd ágyat készítenek belőle, ráfektetik a pácienst, akire további szénaréteget borítanak, végül jól bebugyolálják. Az így keletkezett dunsztban a növényekből kioldódó hatóanyagok a bőrön át szívódnak fel. Immunerősítő, salaktalanító, bőrszépítő és lazító hatású, ízületi panaszok és izomfájdalmak esetén is hatékony.

2. Vinoterápia a franciáktól

Egy bordeaux-i szőlészet tulajdonosai és egy gyógyszerész közösen találták ki egykor a borterápia koncepcióját, később pedig megalkottak egy szőlős kozmetikai termékcsaládot, és megnyitották a világ első vinoterápiás hotelét, a Les Sources de Caudalie-t is. Borterápiáért ma már nem kell Bordeaux-ig utazni, a világ egyre több bortermelő vidékén találunk a szőlő szinte minden részét hasznosító kezeléseket. Ezek során felhasználhatják a gyümölcsszemeket, a szőlőmagokat és a belőlük préselt olajat, a gyümölcs héját és annak kivonatát, a frissen préselt szőlőlevet, vagyis a mustot; a préselés melléktermékét, a törkölyt, valamint a bort és a pezsgőt is. (A szőlő minden része rendkívül gazdag a bőr öregedését késleltető polifenolokban, ezen kívül vízhajtó, méregtelenítő, feszesítő hatása is ismert.) Mindezek többféle módon kerülhetnek a bőrre, érdemes kipróbálni a vörösboros, mustos fürdőt, a hordófürdőt, a mézes-boros testtekercselést is.

0019362_1.jpg ()

3. Török olívaszappanos ledörzsölés

Ha Törökországba utazol, próbáld ki az autentikus szappanmasszázst, ami a törökfürdőzés záróakkordja. A gőzzel átjárt hararetben, egy meleg kőpadon elnyúlva 20-30 perc alatt tökéletesen ellazult és relaxált állapotba lehet kerülni. A pihenést követően először egy durva szövésű textilből készült kesztyűvel átdörzsölik a vendég bőrét, így távolítva el a fellazult felső hámréteget. Utána a bőrt vízzel leöblítik, majd növényi alapanyagú, általában olívából készült szappanból dús habot képeznek, és egy vászondarab segítségével szétterítik a testen. A habba burkolózott vendég testét ezután alaposan átmasszírozzák, majd a masszázst langyos vizes lemosás zárja. A lélek és a bőr is megfiatalodik a kezeléstől.

4. Sokoldalú spanyol narancs

Spanyolországban a narancs illóolaja kozmetikumok, parfümök fontos alkotórésze, a magjából préselt olajból szappan készül. A keserűnarancs virágaiból nyerik az illatos neroli olajat, a narancsfa leveleinek és fiatal hajtásainak valamivel gyengébb hatású illóolaját, a petit-graint illatszerekben és az aromaterápiában használják. A bergamottnarancs termésének héjából vonják ki a bergamottolajat, amelyből parfümöket készítenek. A helyi szépészeti kezelések során előszeretettel használják a kellemesen friss illatú, értékes anyagokat tartalmazó krémeket, pakolásokat, a narancs aromája ugyanis nyugtatólag hat a lélekre, az említett olajok gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatásúak, nagyon jót tesznek az érzékeny és a kevert típusú, pattanásos bőrnek.

5. Bőrmegújítás Olaszországban

Már az ókori rómaiak is előszeretettel használták a termálfürdőket, a masszázsokat és a bőrhámlasztó kezeléseket, amelyeket napjainkban is érdemes kipróbálni, ha Olaszországban pihenünk. A termálvizes, gyógyvizes fürdőket gyakran dúsítják helyi növények, rozmaring, citromfű, levendula, narancsvirág illóolajával. A kénes vizű fürdőkben nagyon hatékonyak a hámlasztó testkezelések, a vízben oldott ásványi anyagok, a benne élő termálplanktonok és a felhasznált gyógynövény-eszenciák rendkívüli mértékben képesek megújítani, fiatalítani a bőrt.

A témáról bővebben a Wellness magazin júniusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X