Főoldal > EGÉSZSÉG > Fülzúgás, szívpanaszok? – Nézesd meg a fogaidat!

Fülzúgás, szívpanaszok? – Nézesd meg a fogaidat!

fogápolásfülzúgásszívpanaszok
0

Írta:

A bonni egyetem orvosai arra jöttek rá, hogy a fülzúgások 30 százalékáért fogaink a felelősek. A halló- és egyensúlyérzékért felelős szerveink közvetlenül az álkapocs-ízület mögött találhatók. Az éjszakai fogcsikorgatás alatt a fogak óriási (akár 80 kg-os) nyomásnak vannak kitéve, amelyek irritálják a belső fül sejtjeit, vagy akár tönkre is tehetik azokat. A sokakat érintő fogcsikorgatás […]

A bonni egyetem orvosai arra jöttek rá, hogy a fülzúgások 30 százalékáért fogaink a felelősek. A halló- és egyensúlyérzékért felelős szerveink közvetlenül az álkapocs-ízület mögött találhatók. Az éjszakai fogcsikorgatás alatt a fogak óriási (akár 80 kg-os) nyomásnak vannak kitéve, amelyek irritálják a belső fül sejtjeit, vagy akár tönkre is tehetik azokat. A sokakat érintő fogcsikorgatás nem csak a fogainkat károsíthatja, hanem komoly fülzúgást is okozhat. Jóga vagy a meditációs gyakorlatokkal a fogcsikorgatás elkerülhető - vélik a kutatók.

Japán orvosok szerint az állkapcsok legapróbb elhelyezkedési hibája, illetve záródási pontatlansága az egész test merevségéhez vezethetnek. Legtöbbször elegendő egy kisebb mértékű egyenetlenség vagy egy rosszul betömött fog ahhoz, hogy az állkapcsok szabálytalanul záródjanak, és ennek egyenes következménye lehet a merev vállöv, valamint a nyaki és a háti szakaszok görcsös merevsége. Aki sokat tesz a háta egészségéért, de a merevség ennek ellenére sem múlik el, annak érdemes felkeresnie a fogorvosát – javasolják az orvosok.

Azt is tanulmányok bizonyítják, hogy a fogínygyulladás következtében a  vérkeringésbe került baktériumok szív- és vérkeringési betegségeket okozhatnak. A szájban ugyanis négyszáz féle különböző baktérium található, és fokozott fogínygyulladás esetén számos baktériumfajta bekerülhet a véráramba. A fogínybetegségek kialakulásának kockázatát fokozza a dohányzás, így érdemes alábbhagyni a füstölgéssel és megéri figyelni a gondos fogápolásra is – vélik a kutatók.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X