Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 egyszerű tipp az egészségért

4 egyszerű tipp az egészségért

dohányzásétkezésfogápolásstressz
0

Írta:

Csak néhány apró változtatás a mindennapokban, és máris egészségesebb lehetsz! 5 egyszerű tipp testileg és lelkileg is egészségesebbé tehet

Főzz magadra

Ha te magad készíted el az ételeidet, sokkal egészségesebben táplálkozhatsz, mintha étteremben, vagy kifőzdében ennél. Látod, hogy mi kerül az ételbe, így el tudod kerülni a fölösleges só-, cukor- és zsírbevitelt, és saját ízlésednek megfelelően használhatod a fűszereket.

Fogselymezz

Minden nap vedd elő a fogselymet és használd. Nem macerás, mégis sokat tehetsz vele a szád és a fogaid egészségéért. Tisztán tarthatod a fogközöket, ahová a fogkefe sörtéi nem férnek be, és megelőzheted vele a különböző fogágybetegségeket, a száj- és ínygyulladást is.

Young woman playing with her border collie dog. concept aout animals and people

Gondoskodj valakiről

Gyakorold a felelősségvállalást: fogadj be egy kisállatot, vagy menj el rendszeresen menhelyre állatokat látogatni, etesd, simogasd, sétáltasd, szeretgesd. Az állatok közelsége nyugtatóan hat az emberre, segít, hogy kiegyensúlyozottabb és stresszmentesebb legyél.

Ne dohányozz

A dohányzás rendkívül káros az egészségre, már egyetlen szál cigaretta is mérgezi a szervezeted. Az egészséged és a pénztárcád is jobban jár, ha többé nem gyújtasz rá.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X