Főoldal > EGÉSZSÉG > Hajóval ismerd meg hazád!

Hajóval ismerd meg hazád!

0

Írta:

A Személyhajózási Kft. létrehozva idegenforgalommal és rendezvényszervezéssel foglalkozó részlegét, célul tűzte ki a hazánkba látogató vendégek, illetve a hazai közönség igényeinek kiszolgálását. Szárnyashajóik áprilistól októberig kalauzolják utasaikat a Duna partján fekvő, történelmi nevezetességeikről és hagyományaikról híres településekre. Április végétől szeptemberig a Solt-Révbérpusztai Lovascentrumba indított utakon pálinkával és kemencében sült tejfölös lángossal fogadják a „megfáradt hajósokat”, […]

A Személyhajózási Kft. létrehozva idegenforgalommal és rendezvényszervezéssel foglalkozó részlegét, célul tűzte ki a hazánkba látogató vendégek, illetve a hazai közönség igényeinek kiszolgálását. Szárnyashajóik áprilistól októberig kalauzolják utasaikat a Duna partján fekvő, történelmi nevezetességeikről és hagyományaikról híres településekre.

Április végétől szeptemberig a Solt-Révbérpusztai Lovascentrumba indított utakon pálinkával és kemencében sült tejfölös lángossal fogadják a „megfáradt hajósokat”, akik a szívélyes vendéglátás után, a kézműves házban betekintést nyerhetnek a népi iparművészet világába, a borospincében a helyi borok zamatába, majd a háromfogásos ebédnek köszönhetően a helyi specialitásokba is. A program csúcspontja az izgalmas lovasbemutató melyet lovaglás és kocsikázás követ. Az ezeréves kisváros, Kalocsa szintén várja a Dunán érkező látogatókat. A pingált vasútállomás, a tájház és a Paprika Múzeum igazi kuriózummal szolgálhatnak a programot orgonakoncerttel befejező látogatók számára.

0019792_1.jpg ()

Kulturális feltöltődésre vágyó utasainak ajánlja a cég májustól augusztusig a Budapest-Mohács-Budapest, illetve a Budapest-Komárom-Nagymaros-Budapest útvonalakat. A 900 éves történelmi múlttal rendelkező Mohács kikötőjében idegenvezető várja a kiránduláson résztvevőket, akik egy kellemes séta közben megtekinthetik többek között a Városháza dísztermét, és a Kanizsai Dorottya Múzeumot, a Halászcsárdában elfogyasztott ebéd után pedig autóbusszal folytatva a kirándulást a Busóházat és a Mohácsi Emlékparkot. Hasonló történelmi élményekkel gazdagodhatnak azok, akik a komáromi Monostori-Erődbe látogatva a szovjet hadsereg titkos fegyverraktáraként működő erődrendszer kazamatáiban bolyonghatnak idegenvezető segítségével világosban és vaksötétben. A májustól szeptember végéig, hétvégenként induló százhalombattai szárnyashajójárat a hajókázás élvezete mellett fakultatív programként kínálja még a város Régészeti parkjának, és „Matrica” Múzeumának megtekintését is. A 2009-es év újdonságaként Bajára is indul 2 alkalommal szárnyashajó, amely gazdag programkínálatával izgalmas kikapcsolódásnak ígérkezik.

Mindazok számára, akik csupán a fedélzeten szeretnének kikapcsolódni, élvezve a dunai ringatózást, megtehetik az Esztergomba, Visegrádra és Szentendrére induló menetrendszerinti járatokkal. Tavasztól őszig, a Vigadó téri Hajóállomásról naponta induló 250 személyes, kétfedélzetes, büfével ellátott kirándulóhajók – egy kellemes kirándulás során érintve néhány Duna menti települést – érkeznek meg Visegrádra és Esztergomba. Szombaton az említett útvonalakon 400, illetve 600 fős, étteremmel és büfével ellátott hajókkal fogadják a kirándulni vágyó utasokat. www.szemelyhajozas.hu

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X