Főoldal > EGÉSZSÉG > Megdöbbentő! Sárgabarack és korallpor a hosszú élet titka?

Megdöbbentő! Sárgabarack és korallpor a hosszú élet titka?

fiatalságöregedés
0

Írta:

Noé nyomában! Már az ősi időkben is léteztek olyan személyek, akik „megélt” életéveik alapján igencsak feltűnést keltettek. Ilyen volt több bibliai alak is. Egyes források szerint Noé és Ádám több száz évig élvezhette a földi élet szépségeit. Természetesen ezek a számok erőteljesen kétségbe vonhatók, de maradjunk a realitások talaján, és lássuk, hogy mi az „igazi nagy […]

Noé nyomában!

Már az ősi időkben is léteztek olyan személyek, akik „megélt” életéveik alapján igencsak feltűnést keltettek. Ilyen volt több bibliai alak is. Egyes források szerint Noé és Ádám több száz évig élvezhette a földi élet szépségeit. Természetesen ezek a számok erőteljesen kétségbe vonhatók, de maradjunk a realitások talaján, és lássuk, hogy mi az „igazi nagy túlélők” titka.

Százon túliak társasága

Földünk több pontján élnek olyan népcsoportok, amelyek élettartama hosszabb az átlagosnál. Az egyik ilyen népcsoport a Kaukázus vidékén, a másik az Egyenlítőhöz közeli Ecuadorban, a harmadik a pakisztáni Hunza völgyben, a negyedik pedig a Japánhoz tartozó Okinawa-szigeten él. A kutatók évek óta vizsgálják ezeknek a népcsoportoknak az életét és táplálkozási szokásaikat. Megfigyelték, hogy a világ leghosszabb életű népeinek ivóvizében rengeteg ásványi anyag található. Ivóvizük ugyanis a tiszta, ásványi anyagokban gazdag gleccserpatakokból származik. De más érdekességre is fényt derítettek az orvos-biológusok.

A hunzák titka: a sárgabarack

A Himalája meseszép hegyvonulatai között India és Kína határán, távol a civilizáció ártalmas hatásaitól élnek a hunzák. A kutatók régóta tanulmányozzák a hunzák életét, mivel náluk ismeretlen fogalom a magas vérnyomás és a rákos megbetegedés. Átlagéletkoruk 90 és100 év között van. A hunzák „civilizációmentes” életmódot folytatnak, a gyümölcsöket és zöldségeket nyersen fogyasztják, húsféleségeket pedig nem, vagy csak ritkán esznek. A hunzák asztalára rengeteg gabonaféleség kerül, ami bevallásuk szerint szintén hozzájárul egészségük megőrzéséhez. De legfőbb „titkuk” a sárgabarack magja, amely évszázadok óta igazi kincs számukra. A baracknak nemcsak a húsát hasznosítják, hanem a magját is, amelyet porrá őrölnek és olajat préselnek belőle.

Az okinawák és a korallpor

Az okinawák Japán közelében egy mesés szigeten élnek. Ők is híresek hosszú élettartamukról. Már több kutató is vizsgálta ezt a népcsoportot, ahol születéskor a várható élettartam száz év. Az ő „titkuk” a szigetüket „felépítő” és körülvevő korallzátonyokban rejlik. Ez az ún. fosszilizált korall megtalálható szinte mindenütt, a termőföldjeikben, az állatok ételeiben, sőt, maguk az emberek is fogyasztják korallhomok formájában. A kutatók hosszas vizsgálatok után felfedezték, hogy a korallpor több mint 70 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A nyomelemek szerkezete pedig az egészség szempontjából igen kedvező, mert a gyomorba kerülve rövid időn belül felszívódik. A korallpornak magas a kalcium, valamint a magnéziumion tartalma, így kiválóan lúgosít és jótékony hatással van a szervezet anyagcseréjére.

Így élhetsz száz évig!
– Kerüld a dohányzást és a túlzott mértékű alkoholfogyasztást.
– Amennyire lehet ne stresszelj, és egy nehéz nap után próbálj lazítani: jógázz, meditálj, mozogj.
– Figyelj oda táplálkozásodra – kerüld az állati eredetű zsírokat, a sós ételeket és naponta fogyassz zöldséget és gyümölcsöt
– Mozogj rendszeresen: hetente háromszor egy-másfél órát


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X