Főoldal > EGÉSZSÉG > Top 4 testet-lelket gyógyító hazai úticél nyárra

Top 4 testet-lelket gyógyító hazai úticél nyárra

nyárutazásúticélwellness
0

Írta:

1. Mátraderecske – Szárazfürdőzz a Mátrában! A Mátra festői szépségű tájain nemcsak jókat túrázhatsz és nagyokat szippanthatsz a friss hegyi levegőből, de Mátraderecskén egy különleges szárazfürdőre is bukkanhatsz, ahol a mélyből feltörő szén-dioxidot gyógyászati célokra használják. Miért ezt az utat válaszd? A szárazfürdő gőze hatásos szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, mozgásszervi- és egyes nőgyógyászati panaszok, meddőségi és […]

1. Mátraderecske – Szárazfürdőzz a Mátrában!

A Mátra festői szépségű tájain nemcsak jókat túrázhatsz és nagyokat szippanthatsz a friss hegyi levegőből, de Mátraderecskén egy különleges szárazfürdőre is bukkanhatsz, ahol a mélyből feltörő szén-dioxidot gyógyászati célokra használják.
Miért ezt az utat válaszd? 
A szárazfürdő gőze hatásos szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, mozgásszervi- és egyes nőgyógyászati panaszok, meddőségi és impotencia problémák csökkentésére.
Mennyiért?
A szárazfürdőbe 1400 Ft a felnőtt belépő, a falusi turizmus vendégházaiban pedig már 4-5000 Ft-ért kaphatsz szobát egy éjszakára.

0019534_1.jpg ()

2. Egerszalók – Használd ki a gyógyvizek erejét!

Nem véletlenül emlegetik külföldön Magyarországot „termálvíz-nagyhatalomként“, hiszen az ország számos pontján rá lehet bukkanni egy-egy festői szépségű gyógyfürdőre. Ha különleges testi lelki felüdülésre vágysz, akkor válaszd az egerszalóki hőforrást. A fenyőfákkal övezett tisztáson található kénes gyógyfürdő télen-nyáron várja a gyógyulni vágyókat. Ha itt megmártóztál, a kikapcsolódást fűszerezd egy kis egri városnézéssel és túrázással a Szalajkai-völgyben. 
Miért ezt az utat válaszd? 
A 400 méter mélyből feltörő egerszalóki hőforrás elsősorban reumatikus és gyomorpanaszok kezelésére, valamint csontsérülések rehabilitációjára alkalmas, sőt ivókúraként is hatékony.
Mennyiért?
A termálfürdőbe 2500 Ft-tól válthatsz belépőt, a környéken pedig a pénztárcádnak megfelelő szállásajnálatok közül válogathatsz az egyszerű panziótól a négy csillagos szállodáig.

3. Aggtelek – Szippants tiszta levegőt! 

A barlangok túl azon, hogy izgalmas földalatti túrázásra csábítanak, kristálytiszta és páradús levegőjükkel a légutak betegségei ellen is hatékonyak. Nemcsak varázslatos cseppkövekkel, hanem csodaszép hegyi falvakkal és kiváló állapotú turistautakkal is megismerkedhetsz, ha az Aggteleki Nemzeti Parkban töltesz pár napot.
Miért ezt az utat válaszd?
Az ország legtisztább levegőjét szippanthatod be ezen a környéken, de a barlangtúrák az asztma és az allergia ellen is nagyon hatásosak. 
Mennyiért?
A barlangtúra árai 2200 Ft-7000 Ft között változnak, annak függvényében, hogy milyen hosszúságú és milyen nehézségű az általad választott szakasz. A környéken virágzik a falusi turizmus, ezért már 2-3000 Ft-os áron is kaphatsz szobát egy éjszakára.

4. Dobogókő – Meríts testi-lelki energiát! 

A kényeztetés nem csak testünknek, de lelkünknek is kijár. Lelki felfrissülésre ideális a Pilisben fekvő Dobogókő, mert állítólag itt található a Föld szívcsakrája. Az ezotéria hívei szerint nemcsak az emberi testet, hanem a Földet is energiapályák hálózzák be és ahol ezek a vonalak metszik egymást, ott megváltozik a levegő, a víz és a talaj összetétele, amit az arra járók javuló közérzetként érzékelnek.
Miért ezt az utat válaszd?      
Aki felkeresi ezt a pontot, annak szervezete feltöltődik energiával, immunrendszere megerősödik, spirituálisan érzékenyebbé válik. A legenda szerint, ha valaki beteg, akár csodálatos gyógyulásban is része lehet. Ha ennél is többre vágysz, érdemes ellátogatnod a Pilisben 700 méter magasan, gyönyörű környezetben fekvő Holisztika Gyógyüdülőbe, ahol speciálisan összeállított kúrákkal várják a vendégeket. 
Mennyiért?
Az üdülőben egy szobáért 9000Ft kérnek naponta, és ehhez  személyre szabott szolgáltatásokat választhatsz. Természetesen, ha csak a Föld szívcsakrájához túrázol, oda nem kell belépőt fizetned! 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X