Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 felejthetetlen hazai strand, amit ne hagyj ki idén nyáron!

6 felejthetetlen hazai strand, amit ne hagyj ki idén nyáron!

fürdésnapozásstrand
0

Írta: and

Tedd a szívedre a kezed, és áruld el, mit imádsz a legjobban a strandolásban! Ha az első helyen a fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos, a másodikon a főtt kukorica, a harmadikon pedig a jó kis magyaros, vagyis csalamádés hamburger szerepel, akkor ne is bánd annyira, ha idén lemaradsz a tengerről (is). Fogd a barátnőidet és/vagy a pasidat, és […]

Tedd a szívedre a kezed, és áruld el, mit imádsz a legjobban a strandolásban! Ha az első helyen a fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos, a másodikon a főtt kukorica, a harmadikon pedig a jó kis magyaros, vagyis csalamádés hamburger szerepel, akkor ne is bánd annyira, ha idén lemaradsz a tengerről (is). Fogd a barátnőidet és/vagy a pasidat, és szervezzetek hazai minivakációkat. Ha mindehhez kellene egy jó kis ötletbörze, egy válogatás, amely az egész országra kiterjedően bemutatja a természetes vizeket és mesterséges strandokat, és amelyben tételesen összeszedik nektek, hol milyen programok, csúszdák (…) és nem utolsósorban árak várnak rátok, extránkban most mindezt megtalálod!

1. Balatonlellei Napfény Strand és Élményfürdő (déli part)

Miért ajánljuk?
Mert homokos partja egyedülálló a balatoni települések között, és gyermekekkel is kényelmes, biztonságosan megközelíthető, élvezhető a sekély, lassan mélyülő vizű partszakasz. Nem mellesleg egy kupacban mesterséges víz és medencék is várnak benneteket, pár lépésre egymástól – ez pedig ideális kombináció, hiszen nincs vita, hogy hol mártózzatok.
Miért különleges?
Tengerpartot idéző strand, négypályás hullámcsúszda, három élménymedence egy helyen, összetéveszthetetlen plázshangulat, az élményfürdő körül puha füvön lépkedhettek, a parton pedig a homokba süppedhettek. Este melegen ajánlott egy hatalmas séta a településen, különösen az üdülőváros legszebb részén, a vasútállomás melletti, mediterrán hangulatú Szent István téren és az innen induló sétányon.
Árak, tudnivalók:
Felnőttbelépő 400 Ft, gyermek- vagy nyugdíjasjegy 200 Ft, az élménymedencék 500/250 Ft-ért vehetők igénybe. Az élményfürdő medencéi fűthetőek, tehát rossz idő esetén is látogathatók. A város területén egész évben ingyenes a parkolás. A strandon számtalan vendéglátó-ipari egység üzemel, olcsóbb és drágább kategóriában egyaránt. A strandon üdülési csekket nem fogadnak el. Lángos 300 Ft-tól, sör (pohár) 400 Ft, gombóc fagyi 150 Ft.
Hol? Balatonlelle, Napospart u. 1.
Infó: www.balatonlelle.hu

2. Debreceni Aquaticum – mediterrán élményfürdő + strandfürdő

Miért ajánljuk?
Egyedülálló turisztikai sláger a Nagyerdő szívében „rejtőző” komplexum, ahol csúszdákkal és trópusi növényritkaságokkal tarkított környezetben élvezhetitek a vizet. Garantált a kellemes időtöltés, ha kipróbáljátok a jacuzzikat, barlangfürdőket, sodrófolyosókat, gombazuhanyokat, dögönyözőket, hullámfürdőket. A nyári szezonban természetesen „kötelező” a strandfürdőben is lubickolni egyet!
Miért különleges?
Itt akár egész évben is élvezheti az ember a nyári hangulatot – így a kevéssé kényeztető, napsütésmentes nyári napokon is jó időt és mikrokörnyezetet varázsolhattok magatok köré. Jó idő esetén azonban a standfürdős medencéket érdemes célba venni, ahol a lábtenisz és a homokos focipálya mellett strandröplabdapálya várja a levezetni kívánt energiával rendelkező vendégeket.
Árak, tudnivalók:
A strandfürdőbe a felnőttbelépő 900 Ft, nyugdíjasoknak, diákoknak 700 Ft. A Mediterrán Élményfürdőben diák-, nyugdíjas- vagy csoportos belépő 1800 Ft, a felnőttjegy pedig 2300 Ft/2 óra. Lángos 250-300 Ft, sör 300 Ft/pohár körül. Kétórás szaunajegy 1500 Ft. A fürdők gyerekbarátok, ráadásul az állatkert és a minividámpark csak öt perc sétára van.
Hol? Debrecen, Nagyerdei park 1.
Infó: www.aquaticum.hu

3. Délegyházi tavak

Miért ajánljuk? Ez a legnagyobb ingyenes strand alig pár kilométerre a fővárostól. Sok-sok tó között válogathattok, hiszen van itt horgász-, vízisí-, de a szabad strandra vágyók és a szörfösök által használt tó is, nem szólva a csúszdaparkról.
Miért különleges?
A sok kis lakatlan szigetecske mellett stég, ugrótorony és strandröplabdapálya színesíti a fürdőzést, nem mellesleg itt bújik meg a nemzetközi hírű Naturista Oázis is. Persze ha a fürdőruha viselése mellett döntötök, még mindig ott a lehetőség, hogy a Nomád parton béreljetek csónakot, és a felfedezetlen partszakaszokon kalandozzatok…

0020484_1.jpg ()

Árak, tudnivalók:
A Nomád parton ingyenes a fürdés, a Rukkel-tavon lévő Waterparkba a felnőttbelépő 1200 Ft, a diák- és nyugdíjasjegy 1000 Ft, a gyermekbelépő 800 Ft, az egész napos csúszdás pedig 3000 Ft. Ha nem csak egy napra terveznétek, a kempingben a sátorhely 700 Ft-ba kerül naponta, mellé a parkolóhely 500 Ft ugyanennyi időre. A víziparkban üdülési csekkel is fizethettek! Étterem és büfé a szabad strandon is rendelkezésre áll. Biciklit
500-600 Ft-ért, szörföt pedig 900 Ft-ért bérelhettek óránként.
Hol? Budapesttől 27 km-re, Délegyháza, Bugyi vagy Dunavarsány felől autóval, vagy kisebb sétával Volán buszokkal.
Infó: www.delegyhazitavak.hu, www.waterpark.hu

4. Gárdony, Sport Beach

Miért ajánljuk?
Ez a béke és a sport szigete. Hogy mit találtok itt? Füstmentes szigetet az antidohányosoknak, biotermékek nagy választékát, jazz zenét a vízparton. Ha már elegetek van a lazításból, tizennyolcféle szárazföldi és vízi sport közül választhattok a belépő- vagy kempingjegy áráért. A strandsportdöntők nagy részét ideszervezik, és a legtrendibb homokos partot igénylő játékokat is itt érdemes kipróbálnotok (korfball, frizbi, petanque, aqua fitness stb.)
Miért különles?
Az ország első ökostrandján figyelnek a környezettudatosságra. Gárdonyban valóban kőolajszármazéktól mentes tisztítószerekkel takarítanak, ökokézmosót és reciklált papírt használnak. Nyáron egyébként itt rendezik meg az Öko Expo és Bio Fesztivált.
Árak, tudnivalók:
Felnőttnapijegy 740 Ft, diáknapijegy 620 Ft. A strandbelépővel a rendezvények és sportpályák látogatása ingyenes! Zseton vízi focihoz és felfújható kalandparkhoz 560 Ft, csúszdazseton 970 Ft. Minden vasárnap délután aqua fitness foglalkozás! Parkolás 700 Ft, 15 óra után pedig 420 Ft. Itt is aludnátok néhány éjszakát? Sátorral 1230 Ft/ éj, lakókocsival 1400 Ft. Kétfős faház napi 6200 Ft, főtt kukorica 250-300 Ft, pohár sör 250-300 Ft.
Hol? Gárdony, Harcsa u. 2.
Infó: www.sportbeach.hu

5. Gyulai Várfürdő

Miért ajánljuk? Mert ez az a hely, ahol a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki gyermeki örömmel élvezi a hol pezsgő, hol hullámzó, hol pedig nyakat dögönyöző vizet, és a csúszdákon egyik lesiklás után a másikra vállalkozik, kifulladásig. Itt szintén nem őrjítő a tömeg.
Miért különleges?
Az egykori Almásy-kastély csodálatos ősparkjában fekvő fürdőben a wellnesrészlegért nem kell külön fizetni. Itt található egyébként a Dél-Alföld legújabb és legmodernebb versenyuszodája is, és fehér hollóként a környéken van egy szuper hullámmedence, közel egyméteres hullámokkal. Mivel a víz gyógyhatású, érdemes figyelni a vízben tölthető idővel kapcsolatos javaslatokat is!
Árak, tudnivalók:
Egész napos felnőttbelépő 2000 Ft, egész napos nyugdíjas-, diák- és gyermekjegy 1800 Ft. A strand területén, ha jól akartok lakni, érdemes háromfogásos menüt enni (900-1000 Ft), a sör ára sem húzós (250 Ft-tól egy pohárral), a fagyi 150 Ft/gombóc. A kezelések árai (a masszázstól az iszapkezelésig) 1000–2500 Ft között mozognak. Üdülési csekket elfogadnak. A parkoló fizetős!
Hol?
Gyula, Várkert u. 2.
Infó: www.varfurdo.hu

6. Miskolctapolca – Barlangfürdő

Miért ajánljuk?
Miskolc nevét hallva még mindig a hatalmas vaskohók és a szürke lakótelepek képe ugrik be nektek? Akkor épp ideje fölülírnotok ezt a sztereotípiát, és ellátogatnotok Európa egyetlen meleg vízi források fölötti sziklabarlangjába, ami belül fürdőt rejt! A strand nagy része zárt, így egész évben látogatható.
Miért különleges?
Más fürdőkkel ellentétben, ahol egészségügyi szempontból sem ajánlott egész nap a vízben lubickolni, itt nyugodtan megtehetitek: a sótartalom jóval alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, így a bőrötöket sem teszi tönkre! Ha ráunnátok a parton heverészésre, elő a hátizsákkal, és fedezzétek fel a Bükk hegységet! Bátran ajánljuk még a miskolci bobpályát és a miskolctapolcai Kalandtúra Parkot is!
Árak, tudnivalók:
Felnőttjegy 3 órára 2400 Ft, gyerek-, diák- vagy nyugdíjasbelépő pedig 1600 Ft, fürdőruha-kölcsönzés 650–850 Ft. Üdülési csekket elfogadnak. Parkolás 500 Ft-os napijegyért. Egytálételek mellett (egy adag pörkölt 1300 Ft + köret) strandkoszt is fogyasztható, az óriáspalacsinta 400-500 Ft, a csapolt sör 500-600 Ft.
Hol? Miskolc-Tapolca, Pazár sétány
Infó: www.barlangfurdo.hu

A témáról bővebben a Maxima magazin legfrissebb számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X