Főoldal > EGÉSZSÉG > Így vészeld át a legszörnyűbb kánikulát!

Így vészeld át a legszörnyűbb kánikulát!

forrósághőségriadó
0

Írta:

Hőségriasztásról akkor beszélünk, ha a hőmérsékletnek a napi átlag értéke olyan magasra emelkedik, hogy az emberek jelentős részénél a kánikula valamilyen egészségkárosodást okozhat. Hazánkban három fokozatú riasztási szint létezik. Első fokú hőségriasztást akkor kell elrendelni, ha a napi átlaghőmérséklet helyenként eléri a 25 Celsius fokot. Második fokozatú riasztásra akkor van szükség, ha a napi átlaghőmérséklet […]

Hőségriasztásról akkor beszélünk, ha a hőmérsékletnek a napi átlag értéke olyan magasra emelkedik, hogy az emberek jelentős részénél a kánikula valamilyen egészségkárosodást okozhat.

Hazánkban három fokozatú riasztási szint létezik. Első fokú hőségriasztást akkor kell elrendelni, ha a napi átlaghőmérséklet helyenként eléri a 25 Celsius fokot. Második fokozatú riasztásra akkor van szükség, ha a napi átlaghőmérséklet több napra 25 Celsius fokra emelkedik. Harmadik fokozatú riasztást pedig akkor rendelnek el, ha 3 napig, vagy annál több ideig tart a hőség – tájékoztat Dr. Falus Ferenc, országos tisztifőorvos.

Nézd meg videónkat, amelyből megtudhatod, hogyan védekezz a hőség ellen:

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X