Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 extra bőrszépítő koktél

4 extra bőrszépítő koktél

bőrkoktélokszépség
0

Írta:

A bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás jótékony hatásai nyilvánvalóak, ennek ellenére a legtöbben még mindig nem eszünk belőlük eleget. Pedig a jól megválasztott finomságok ellátják a szervezetet a szükséges vitaminokkal, tápanyagokkal, a folyadékegyensúlyhoz is hozzájárulnak, ráadásul segíthetnek megelőzni és kezelni a bőr-, haj- és körömproblémákat. A préselt leveket (talán mert kevés időnk van frissen elkészíteni őket) […]

A bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás jótékony hatásai nyilvánvalóak, ennek ellenére a legtöbben még mindig nem eszünk belőlük eleget. Pedig a jól megválasztott finomságok ellátják a szervezetet a szükséges vitaminokkal, tápanyagokkal, a folyadékegyensúlyhoz is hozzájárulnak, ráadásul segíthetnek megelőzni és kezelni a bőr-, haj- és körömproblémákat. A préselt leveket (talán mert kevés időnk van frissen elkészíteni őket) csak ritkán fogyasztjuk, pedig sokkal egészségesebb lenne, ha a reggeli kávét vagy teát ezekkel helyettesítenénk. Növelik energiaszintünket, rostanyagaik védik a bélrendszerünket és csökkentik a vér koleszterinszintjét. Összegyűjtöttünk néhány finom és hatékony receptet.

1. Pattanások ellen

Gyümölcsökkel
Hozzávalók: 150 g vörös áfonya, 150 g málna. Préselheted vagy turmixolhatod is az alapanyagokat. Jégre öntve néhány szem gyümölccsel és menta- vagy citromfűlevéllel tökéletes hűsítő.
Miért jó? Az áfonya antibakteriális, sejtregeneráló hatása mellett olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek hatástalanítják a szabadgyököket, így korlátozva a gyulladásos folyamatokat. Ha ehhez hozzáadjuk a málna szupererejét, máris garantált a szépülés. A benne lévő cink segít a bőr egészséges szerkezetének megtartását, valamint méregtelenít és tonizál is. Ezek pedig elengedhetetlenek a pattanások elleni küzdelemben.

0020620_1.jpg ()

2. Gyulladt, viszkető bőrre

Hozzávalók: fél sárgadinnye, 1dl szénsavas ásványvíz. A kimagozott dinnyét préseld ki. Ezután öntsd jégre, és hígítsd az ásványvízzel. Díszítésként mentalevelet használhatsz.
Miért jó? A sárgadinnye C- és B3-vitaminokat tartalmaz, melyek a bőrt egészségessé teszik, a béta-karotin pedig gátolja a rákos sejtek elszaporodását, és megőrzi a szövetek egészségét. A hűs ital gyors enyhülést hozhat a gyulladt, viszkető, ekcémás bőr kezelésére, és leégés esetén is jót tesz.

3. A rugalmasság titka

Hozzávalók: 75 g cseresznye, 1 teáskanál méz, fél citrom leve, 3 dl forró víz. Turmixold össze a cseresznyét, a mézet és a citromlét, majd öntsd fel a forró vízzel. Keverd simára, hűtsd be, végül díszítsd citromkarikával.
Miért jó? A cseresznye rendkívül gazdag bioflavonoidokban, melyek semlegesítik a kötőszövetet károsító enzimeket (ezek okozzák a bőr öregedését, petyhüdtté válását). Emellett rengeteg C-vitamint tartalmaz, amelynek fontos szerepe van a bőr feszességéért felelős kollagén és elasztin képzésében. A citrom és a méz antibakteriális hatása teszi igazán hatékonnyá a gyümölcskoktélt.

4. Ragyogást adó receptúra

Hozzávalók: fél cékla, 2 alma, 1 citrom. A céklát és az almát mosd meg, vágd fel kisebb darabokra. Külön-külön préseld ki a levüket, majd öntsd össze egy pohárba és díszítsd citromkarikával.
Miért jó? A cékla és az alma segíti a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását. Emellett a cékla javítja a sejtek oxigénfelvételét, így regenerálja és fiatalítja a bőrt. A koktél rendszeres fogyasztásával a bőr visszanyeri ragyogását.

A témáról bővebben a Wellness magazin augusztusi számában olashatsz!

Képek forrása: Profmédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X