Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 bűn a szépség ellen

6 bűn a szépség ellen

bőrfogsminkszépség
0

Írta: and

1. Elkenődött smink Ez leginkább akkor következik be, ha túl sok szemfestéket használtál. A feketére satírozott szemhéjak valóban nagyon menők, de egyáltalán nem mindegy, hogyan és mivel készíted el. Ha például festés előtt felviszel a szemhéjadra egy kevés szemhéjalapozót, máris elkerülheted, hogy a por állagú festék elkenődjön. Jó megoldást jelenthet a vízálló szemceruza és spirál […]

1. Elkenődött smink

Ez leginkább akkor következik be, ha túl sok szemfestéket használtál. A feketére satírozott szemhéjak valóban nagyon menők, de egyáltalán nem mindegy, hogyan és mivel készíted el. Ha például festés előtt felviszel a szemhéjadra egy kevés szemhéjalapozót, máris elkerülheted, hogy a por állagú festék elkenődjön. Jó megoldást jelenthet a vízálló szemceruza és spirál használata is, és persze jó, ha kerülöd a szemdörzsölést, bár ez főként azoknál fordul elő, akik ritkán sminkelik magukat.

0020820_1.jpg ()

2. Túl vékonyra szedett szemöldök

Mint minden másban, a szemöldök formázásában is a lehető legtermészetesebb hatásra kell törekedned. Ez nem azt jelenti, hogy a bozontos szemöldöködet hagyd meg a maga „szépségében“, csak bánj óvatosan a csipesszel. Egyszerre csak egy vékony sávot szedj ki, és a művelet közben gyakran állj kissé hátrébb a tükörtől, hogy távolabbról is lásd, mit csinálsz. Ha ugyanis folyamatosan csak közelről nézed a munkád eredményét, könnyen megeshet, hogy túl sok szőrszálat gyomlálsz ki. Ha így jársz, nem marad más hátra, mint naponta kiigazítani az ívet egy jó szemöldökceruzával.

3. Csodálkozóra tetovált szemöldök

Véleményünk szerint a sminktetoválást kizárólag korrigálásra lehet használni. Vagyis isten őrizz, hogy leborotváld a szemöldököd, és a helyére félkör alakú fekete csíkot tetováltass. Így nemcsak természetellenes lesz a tekinteted, hanem közönséges is. Hidd el, megéri az a kis figyelem, amit a szemöldököd rendben tartására kell fordítanod, hiszen a pasik többsége szerint a tetovált smink már a pornószínésznőkön sem mutat jól.

4. Túl világos vagy túl sötét hajszín

Alapszabály, hogy a hajszíned az eredeti árnyalatnál maximum három-négy árnyalattal lehet sötétebb vagy világosabb. Éppen ezért van leáldozóban a platinaszőke vagy a festett fekete hajszín is. Ha túl szőkére sikerült a végeredmény, jó megoldás lehet egy színezősampon bevetése, az sokkal kíméletesebb, mint a hajfestés. A túl sötét tónust világosabb melírcsíkokkal tudod feljavítani, a további világosítást pedig csak fokozatosan, hónapról hónapra végezd.

5. Zsíros haj

Ha sokat sportolsz, vagy épp menstruáció előtt állsz, természetes, hogy gyorsabban zsírosodik a hajad. Probléma akkor van, ha folyton ezzel a gonddal küszködsz. Ilyenkor ajánlatos felkeresned a bőrgyógyászt, mert könnyen lehet, hogy bakteriális fertőzés áll a háttérben, és a fejbőröd így védekezik ellene. Otthoni gyógyírként próbáld ki a csalánteás öblítést, de vigyázz, nehogy a szemedbe menjen a főzet! Egy mentolos, hűsítő sampon használata is sokat segíthet.

6. Sárgás fogak

A sok kávé, tea vagy cigaretta miatt a fogaid könnyen elszíneződhetnek. De sajnos a drasztikus vagy hosszan tartó diéta, illetve a túl sok savas kémhatású élelmiszer fogyasztása is járhat kellemetlen mellékhatásokkal. Ám nem muszáj rögtön az orvoshoz rohannod, előtte próbálj ki néhány házi praktikát, a szódabikarbónát tartalmazó fogkrémek például jól fehérítenek. A drogériákban, patikákban is kapható fogfehérítőkkel még jobb eredményeket érhetsz el, akár két-három árnyalattal fehérebbek is lehetnek a fogaid.

A témáról bővebben a Maxima magazin legfrissebb számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X