Főoldal > EGÉSZSÉG > Öltöztet és gyógyít: a henna

Öltöztet és gyógyít: a henna

bőrfestékhenna
0

Írta:

A henna nem más, mint egy élénkzöld, bokorszerű növény, amelynek a latin neve Lawsonia inermis. A növény Egyiptomból származik, de mivel kedveli a trópusi klímát, ezért Afrikában, Indiában is termesztik. Afrikában a hennafestés motívumrendszerében előszeretettel alkalmazzák a geometrikus formákat, míg Indiában inkább a virágmotívumokat részesítik előnyben. A henna gyógyító és hűsítő hatását több ezer éve […]

A henna nem más, mint egy élénkzöld, bokorszerű növény, amelynek a latin neve Lawsonia inermis. A növény Egyiptomból származik, de mivel kedveli a trópusi klímát, ezért Afrikában, Indiában is termesztik. Afrikában a hennafestés motívumrendszerében előszeretettel alkalmazzák a geometrikus formákat, míg Indiában inkább a virágmotívumokat részesítik előnyben.

A henna gyógyító és hűsítő hatását több ezer éve ismerik. Ezt az ősi kozmetikumot a különféle népcsoportok szívesen alkalmazzák esküvőkön és más jeles ünnepek alkalmával. A teljesen tiszta, megbízható forrásból származó henna, mint anyag, biztonságosan alkalmazható, mert nem vált ki bőrirritációt. Ám mielőtt bármilyen motívumot rajzoltatnál a bőrödre, javasolt bőrpróbát végezni! A megrajzolt hennakép mintegy 9-18 napig marad látható a bőrön.

Más-más hennát használnak a haj – valamint a bőr festésére. A bőr festésére alkalmas henna általában finomabb őrlésű. Az őrölt hennapornak kellemes gyógynövény illata, és számos jótékony hatása van. Afrikában például apró bőrbetegségek kezelésére hasznosítják, bőrsérülések, karcolások, horzsolások esetén is alkalmazható. Sőt! Ismert lázcsillapító hatása is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X