Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 szuper program hétvégére, amit ne hagyj ki!

5 szuper program hétvégére, amit ne hagyj ki!

kultúramozgásőszprogram
0

Írta:

1. 5. Nagy Sportágválasztó  A 2009. május 22-23-ai rendezvény sikerén felbuzdulva (a rendezvénynek akkor 16500 látogatója volt és mintegy 92 sportág képviseltette magát), a szervezők úgy döntöttek, hogy szeptemberben újra megrendezik az 5. Nagy Sportágválasztót. Ha idáig csak kacérkodtál a gondolattal, hogy sportolni kezdj, de nem tudtad eldönteni, hogy melyik sportág lenne a legjobb számodra, akkor […]

1. 5. Nagy Sportágválasztó  

A 2009. május 22-23-ai rendezvény sikerén felbuzdulva (a rendezvénynek akkor 16500 látogatója volt és mintegy 92 sportág képviseltette magát), a szervezők úgy döntöttek, hogy szeptemberben újra megrendezik az 5. Nagy Sportágválasztót. Ha idáig csak kacérkodtál a gondolattal, hogy sportolni kezdj, de nem tudtad eldönteni, hogy melyik sportág lenne a legjobb számodra, akkor ne hagyd ki a rendezvényt! A Sportágválasztó célja ugyanis, hogy megszerettesse veled a mozgást, segítsen abban, hogy rátalálj a a testfelépítésednek, erőnlétednek megfelelő sportágra. Ezzel elősegítve azt is, hogy minél többen sikerélményekkel gazdagodva űzzék az adott sportágat, növelve a sportegyesületek utánpótlását és tömegbázisát. Légy aktív részese a rendezvénynek, vedd kezedbe a sporteszközöket, tapasztald meg az egyes mozgásformák lényegét és találj rá a kedvencedre! A rendezvényen több mint 80 sportágat próbálhatnak ki a résztvevők.
Mikor?
2009. szeptember 18-19, Nyitva tartás: 9-17 óra között
Hol?
Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/a.
Mennyiért?
A belépés ingyenes
Bővebb információ: www.sportagvalaszto.hu

2. Fitbalance Arena Egészség és Fitnesz Fesztivál

2009. szeptember 20-án rendezik  meg az eddigi legnagyobb Fitbalance eseményt  a Papp László Budapest Sportarénában. Négy színpadon, aerobic, joga, pilates, dance, stb. órák lesznek, három nemzetközi oktató, valamint többek között Borsodi Balázs, Lencsés Rita, Tatarek Rezső, is színpadra lépnek!  Itt rendezik meg az  idei év egyik legnagyobb Spinning eseményét is, ahol 140 spinning kerékpárral várják a sportolni vágyókat. A tavaszi sikernek köszönhetően a résztvevők ismét megmérettethetik magukat a Power Zone (Pump&Run) versenyen is. Különlegesség a rendezvényen a Brutal Challenge program, ahol értékes Brutal díjakért küzdhetnek a jelentkezők. Természetesen nem hiányoznak  az  egészségügyi szűrések , tanácsadások sem, amit  felkészült szakemberek végeznek díjmentesen  mindenki számára! Különlegesség  az „olimpikonok a gyerek sportért” program, így több sportági szakszövetség jelenik meg az eseményen, bemutatva  a gyerekeknek és a fiataloknak kínált sportolási lehetőségeket.
Mikor?
2009. szeptember 20-án, 9.00-tól
Hol?
Budapest, Papp László Sportaréna
Mennyiért?
A belépő 3.490 Ft, jegyek 2990.-ft-os kedvezményes áron, kizárólag a BioTech USA  Sport – Élet – Egészség központokban vásárolható meg! Info: www.btn.hu
Bővebb információ: www.fitbalance.hu 

0021335_1.jpg ()

3. Nők Lapja Egészség Szűrőnap

Kíváncsi vagy rá, hogyan tudod megőrizni az egészséged? Akkor szeptember 19-én irány Budapesten a Millenáris Park, ahol a Nők Lapja Egészség munkatársai, támogatói és szűrőpartnerei várják  a lap minden olvasóját. Szűrésekre járni fontos, de sokan gondolják úgy, hogy fárasztó, ezért van aki inkább el sem megy. Most azonban nem kell bejárnod az egész várost, időpontokat egyeztetni a szakemberekkel, hanem egy helyen tudhatsz meg mindent az egészséged állapotáról. A gyerekeket se hagyd otthon! Nekik ugyanis egész napos programot nyújt a Disney Channel színpada. A felnőtteket a lap szerkesztői: Bálits Éva, Fodor Marcsi és Vályi-Nagy Erika várják a Nők Lapja Egészség pódiuma köré.
Mikor?
2009. szeptember 19-én
Hol?
Budapesten a Millenáris Parkban
Mennyiért?
A belépés ingyenes
Bővebb információértKatt ide!

4. Sziklakórház – Megdöbbentő kiállítás a föld alatt!

Szeretnél egy izgalmas kirándulást tenni a föld mélyébe, a Budai Várban lévő Sziklakórházba? A városi legendákból ismert Sziklakórház – a korábban LOSK 0101/1 rejtjelszámú szigorúan titkos kórház és atombunker – hazai történelmi és nemzetközi szintű szenzáció. A viaszfigurákkal és korabeli berendezési tárgyakkal felszerelt létesítmény zegzugos termeiben valódi izgalmakat élhetsz át, ahol felfedezheted a háborús állapotokat és a hidegháború eszközeit eredeti környezetükben. A létesítmény volt a védők utolsó működő kórháza 1945-ben az ostrom során. Rengeteg sebesültet kezeltek itt, a kapacitás három- négyszeresét döbbenetes körülmények között. 1956-ban szintén ellátták a sérülteket, majd börtönkórházként működött. A 60-as években korszerűnek számító kórház berendezése máig fennmaradt. Megtekintheted a kórházat korabeli felszereléssel. Viaszfigurák keltik életre a háborús állapotokat a hadi orvoslási története kiállításokon. A II. világháborús német-magyar harcálláspont 2009-es újdonság. A hidegháború polgári védelmi eszközei – a gázálarcoktól, vegyi mentesítő készletektől a sugárbetegség kezelésére szolgáló készítményekig – máig a korszak hátborzongató mementói.
Mikor?
Keddtől Vasárnapig 10:00-20:00. Utolsó belépés 19:00.
Hol?
Sziklakórház, Bp. 1012 Budapest, Lovas út 4/c
Bővebb információ: www.sziklakorhaz.hu

5. Kulturális Örökség Napjai

Idén se hagyd ki a az  Európa-szerte népszerű Kulturális Örökség Napjai hétvégét, amelyen országszerte, és a határainkon túl is több száz épület és helyszín nyílik meg a látogatók előtt. Ezen a két napon olyan helyekre is ellátogathatsz, amelyek máskor csak részlegesen és időlegesen fogadnak látogatókat vagy zárva tartanak a nagyközönség előtt. Az idei év témája: „szakrális terek” (templomok, kolostorok, zsinagógák, sztúpák, kápolnák, imaházak, kálváriák, kegyhelyek, búcsújáró helyek). Mivel nagyon sok program közül válogathatsz Budapesten és országszerte is, ezért érdemes a Kulturális Örökség Napjai honlapon tájékozódnod.
Mikor?
2009. szeptember 19-20
Hol?
Budapesten, országszerte és külföldön
Mennyiért?
A részvétel a programokon ingyenes
Bővebb információ:
Budapesti helyszínek és programok – Katt ide!
Belföldi helyszínek és programok – Katt ide!
Külföldi helyszínek és programok- Katt ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X