Főoldal > EGÉSZSÉG > A színészt sem kímélte a prosztatarák! – Ingyenes szűrések országszerte!

A színészt sem kímélte a prosztatarák! – Ingyenes szűrések országszerte!

egészségprosztatarák
0

Írta:

Egészségügyi felmérések szerint a nők sokkal hamarabb fordulnak orvoshoz, mint a férfiak. Az erősebb nem képviselői hajlamosak arra, hogy elbagatellizálják az egészségüket érintő kérdéseket. Pedig az idejében feltárt problémákra a legtöbb esetben van megoldás. A kampány országos szintű, mivel tizenhárom megyeszékhely központi kórháza csatlakozott az ingyenes szűréshez, amelynek keretében a szakemberek a prosztata Specifikus Antigén […]

Egészségügyi felmérések szerint a nők sokkal hamarabb fordulnak orvoshoz, mint a férfiak. Az erősebb nem képviselői hajlamosak arra, hogy elbagatellizálják az egészségüket érintő kérdéseket. Pedig az idejében feltárt problémákra a legtöbb esetben van megoldás.

A kampány országos szintű, mivel tizenhárom megyeszékhely központi kórháza csatlakozott az ingyenes szűréshez, amelynek keretében a szakemberek a prosztata Specifikus Antigén (PSA) mérését végzik. A PSA a vérben jelenlévő mennyiségéből a szakemberek meg tudják állapítani a dülmirigy (prosztata) rosszindulatú sejtes elváltozását. Egy tekintélyes nemzetközi tanulmány szerint a prosztatarák-szűrés akár 20 százalékkal is csökkenti a halálesetek számát. Nemzetközi tanulmányok bizonyítják, hogy ha a prosztatarákot korai stádiumában diagnosztizálják, akkor jó esély van a teljes gyógyulása.

A fővárosban nyolc kórház urológia osztályának orvosai várják a férfiakat.

Budapesti kórházak:
Budai Irgalmasrendi Kórház
Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház
Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika
Bajcsy-Zsilinszky Kórház
Szent István és Szent László Urológiai Osztálya
Péterfy Sándor utcai Kórház
Uzsoki utcai Kórház
Szent János Kórház Urológiai Osztálya

Még többi információ: www.prosztatanap.hu

Tudtad?
Robert de Niro Oscar-díjas amerikai színésznél orvosai mintegy 5 éve diagnosztizáltak prosztatarákot. Szerencsére a sztárnál még korai stádiumban fedezték fel a betegséget, így volt esély a felépülésre. A színész komolyan vette betegségét, és orvosai szigorú utasításait betartva teljesen meggyógyult. Azóta ismét sikeresen dolgozik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X