Főoldal > EGÉSZSÉG > Rövidlátás, orrdugulás? – Érzékszervi bajok kineziológus szemmel

Rövidlátás, orrdugulás? – Érzékszervi bajok kineziológus szemmel

bőrfülkineziológusorrszájtapintás
0

Írta: and

A látás és a hallás a tájékozódás alapfeltétele, segítségükkel helyezheted el magad a világban. A fül Fülprobléma akkor szokott jelentkezni, amikor bánatos, ingerült vagy, esetleg úgy érzed, megbántottak azzal, amit hallottál. Érzelmi és fizikai fájdalmat okoz, amit a fejedhez vágtak, vagy kritizáltak. Esetleg csalódott vagy, mert mások nem mondanak neked olyan dolgokat, amelyeket hallani szeretnél, pl. dicséretet, […]

A látás és a hallás a tájékozódás alapfeltétele, segítségükkel helyezheted el magad a világban.

A fül 

Fülprobléma akkor szokott jelentkezni, amikor bánatos, ingerült vagy, esetleg úgy érzed, megbántottak azzal, amit hallottál. Érzelmi és fizikai fájdalmat okoz, amit a fejedhez vágtak, vagy kritizáltak. Esetleg csalódott vagy, mert mások nem mondanak neked olyan dolgokat, amelyeket hallani szeretnél, pl. dicséretet, bókokat, köszönetet.
Fülgyulladás akkor alakul ki, ha tehetetlennek érzed magad a hallottakkal kapcsolatban. Ez gyakori betegség olyan gyerekeknél, akik mindenbe be vannak avatva, a felnőttek élete előttük zajlik. Fültanúi a veszekedéseknek, és ez nagyon nyomasztja őket, de fájdalmukat nem képesek kifejezni. Ez egy jelzés lehet a szülők számára, hogy a gyermeknek valamilyen belső konfliktusa van.
Az időszakos süketség arról szól, hogy eleged van a hallottakból, tehát elszigeteled magad a többi embertől. Ez nagyon érdekesen nyilvánul meg időskorban. Az a férfi, akinek sokat beszélő, házsártos házastársa van, és nem mer vele nyíltan konfrontálódni, inkább „bezárja” az egyik fülét. Általában azt, amelyik oldalán a párja alszik. Ez egyfajta védekező mechanizmus a részéről, amihez társulhat fásultság, szomorúság.

A szem

A szemeid teszik lehetővé a látást és általuk tudod kifejezni azokat az érzelmeket, amelyeket belülről megélsz. Az öröm, a lelkesedés, a bánat, a fájdalom, mind megjelenik szemeidben. Az élethez való viszonyod, belső félelmeid ebben a szervedben is meg tudnak jelenni.
A rövidlátás azt jelenti, hogy nem látsz jól messzire. Ez nem csak fizikai, hanem lelki szinten is érvényes. Félsz a jövőtől, bizonytalan vagy, nem mersz előre nézni. A mindennapi életet jól tudod kezelni, de nem hiszel abban, hogy a hosszú távú terveidet is meg tudod valósítani. Fejleszd önmagad és bízz jobban a képességeidben!
A távollátás azt jelenti, hogy a hozzád közel eső tárgyakat nem látod élesen. A jelentől való félelmet tükrözi. Messzire figyelsz, nem vagy képes tudomást venni arról, ami a közeledben történik. Az álmaid mindig a jövőben járnak. Inkább mások, a kapcsolataid, a külső események érdekelnek, ahelyett, hogy magadba néznél, magadat fejlesztenéd.
A színtévesztés, színvakság kapcsolódhat egy komoly lelki traumához. Például, ha gyerekkorodban majdnem elütött egy piros autó, az agyadban a piros szín kapcsolódni fog egy nagyon erős stresszhelyzethez és tudat alatt nem akarod ezt a színt többé látni.
Kötőhártya-gyulladás akkor alakul ki, ha nem tudod elviselni azt, amit látsz. Nem vagy hajlandó egy olyan helyzetet, vagy eseményt meglátni, amivel nem vagy összhangban, vagy sért téged. Ilyenkor előnyösebb számodra, ha egy időre „megvakulsz”, illetve szabadon könnyezhetsz.

0021475_1.jpg ()

Szaglás

Az orr az egyik leg befolyásosabb érzékszervünk. Az illatok az agy azon részében kerülnek feldolgozásra, ahol az állatvilágból hozott ösztöneinket tároljuk. Gondolj csak bele, hogy mekkora jelentősége van az illatoknak például a párválasztásban. Az orrodat soha nem tudod becsukni, pihentetni, folyamatosan érik az ingerek. Ha valamilyen akadály keletkezik a légutakban, az azt jelenti, hogy elszigeteled magad a környezetedtől. Esetleg olyan emberrel vagy kénytelen együtt lenni, akinek a „szagát sem bírod”. Ha tehetetlenséget érzel ezzel az emberrel vagy egy helyzettel kapcsolatban, orrmelléküreg-gyulladás alakulhat ki. Az orrpolip általában valamilyen gyulladás következménye és szinte teljesen el tudja zárni a légutakat. Kapcsolódhat valamilyen érzelmi sokkhoz, ami miatt aztán bezárkóztál.

Ízlelés

A nyelv egy nagyon izmos szervünk, ami tele van ízlelőbimbókkal. Négy alap ízt tud megkülönböztetni: édes, sós, savanyú, keserű. Működéséhez szorosan kapcsolódik a szaglás, ennek segítségével tudjuk élvezni a különlegesebb ízeket. Amikor náthás vagy és be van dugulva az orrod, a legfinomabb ételnek sem érzed az ízét. Ha a nyelveddel van valami probléma, akkor gondolkozz el azon, hogy bele mersz-e igazán „kóstolni” az életbe. Meg tudod-e ízlelni az örömöket, vagy netán undorodsz valakitől, esetleg egy élethelyzettől.

Tapintás

Testünk legnagyobb érzékszerve a bőr, mely tele van érzékelő receptorokkal. A tapintás, az érintés nagyon szoros kapcsolatot tud teremteni egy másik emberrel. Ha itt valamilyen zavar keletkezik, az jelentheti azt, hogy ki akarod zárni a külvilágot, már nem akarsz érintkezni senkivel.

Ne feledd: érdemes felderíteni ezeket a lelki blokkokat, mert ezáltal felszabadulnak érzékszerveid és így teljesebb lehet az életed!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X