Főoldal > EGÉSZSÉG > Még 5 érv a szex mellett

Még 5 érv a szex mellett

egészségpárkapcsolatszerelemszex
0

Írta:

1. Egy kiadós szerelmeskedés alkalmával a szervezet mintegy 350 kalóriát éget el. Ez az energiamennyiség kb. 40 percig tartó kocogásnak (jogging) felel meg. 2. Szex közben nemcsak a testünk „dolgozik”, hanem az agyunk is – az együttlét során ugyanis az agyi tevékenység akár a sokszorosára is nőhet, mivel a szex serkenti az agyalapi- és tobozmirigy működését. Ezek […]

1. Egy kiadós szerelmeskedés alkalmával a szervezet mintegy 350 kalóriát éget el. Ez az energiamennyiség kb. 40 percig tartó kocogásnak (jogging) felel meg.

2. Szex közben nemcsak a testünk „dolgozik”, hanem az agyunk is – az együttlét során ugyanis az agyi tevékenység akár a sokszorosára is nőhet, mivel a szex serkenti az agyalapi- és tobozmirigy működését. Ezek az élettani folyamatok biztosítják az agy megfelelő oxigénellátottságát.

3. A szex jótékony hatással van a szívre is: a szerelmi együttlét kiválóan karban tartja a szív- és keringési rendszert, valamint elégedettséggel tölti el az emberek többségét. Szerelmeskedés hatására csökken a szívinfarktus kialakulásának kockázata is.

4. Az edinburgh-i egyetem egyik kutatásából kiderült, hogy azok a párok lényegesen fiatalabbnak néznek ki, akik kiegyensúlyozott és rendszeres nemi életet élnek, mint azok, akik nem élnek szexuális életet. A kutatók megállapították, hogy szex közben jelentősen csökken a szervezetben a stresszhormonok jelenléte. Sőt! Egy-egy pásztoróra a nőknél késlelteti a menopauzás tünetek megjelenését is.

5. Azt is megfigyelték, hogy szex hatására erősödik az immunrendszer, hiszen már heti egy-két szexuális együttlét során is mintegy 30 százalékkal emelkedik az immunoglobulin-A érték a szervezetben, ami védelmet jelenthet pl. a megfázással szemben. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X