Főoldal > EGÉSZSÉG > Öltözködési trükkök minden lábformára

Öltözködési trükkök minden lábformára

cipődivatláböltözködés
0

Írta:

Ne csak szín, anyag és minta alapján válassz ruhát és cipőt – vásárláskor vedd figyelembe lábaid vastagságát, formáját és hosszúságát is, nem mindenkinek áll jól ugyanis a miniszoknya, a csőnadrág és a leggings! Lássuk, milyen szabályokat érdemes betartanod, ha… 1. probléma: túl rövid a lábad Ha túl rövidek a lábaid, elsősorban a nadrágok, ruhák és […]

Ne csak szín, anyag és minta alapján válassz ruhát és cipőt – vásárláskor vedd figyelembe lábaid vastagságát, formáját és hosszúságát is, nem mindenkinek áll jól ugyanis a miniszoknya, a csőnadrág és a leggings! Lássuk, milyen szabályokat érdemes betartanod, ha…

1. probléma: túl rövid a lábad

Ha túl rövidek a lábaid, elsősorban a nadrágok, ruhák és szoknyák hosszúságára kell odafigyelned. Válassz olyan darabokat, amelyek optikailag nem „vágják ketté” az alakodat: tavasszal és nyáron viselj egészen rövid sortokat, ősszel és télen pedig nyugodtan hordhatsz térdig vagy térd fölé érő szoknyákat vastag harisnyával és csizmával! Érdemes beszerezned néhány magas sarkú cipőt, mert bár nem túl kényelmesek, optikailag minden másnál jobban nyújtják a lábat!
Mit ne viselj?
Kerüld a lábszárközépig érő ruhadarabokat, mert ezek még rövidebbnek mutatják a lábaidat: a kétharmados nadrág, a lábszár felső részét takaró szoknya és a leggings nem jó választás számodra! Ahogy a bokacsizma sem – ehelyett vásárolj hosszú szárú csizmát, ősszel pedig hordj keresztpánt nélküli félcipőt!

0021722_1.jpg ()

2. probléma: görbe a lábad

Amíg még nem köszönt be a téli hideg, és nem kezdesz el csizmát hordani, viselj pántokkal díszített félcipőket, ezek ugyanis segítenek elrejteni lábaid görbeségét: olyan fazont válassz, amelyen a keresztpánt ferde, és a boka belsejétől indul lefelé, a bokád külső oldala irányába! Mivel azonban a cipő nem korrigálja teljesen lábaid alakját, néhány ruhadarabbal tereld el a figyelmet a lábszáradról: vásárolj feltűnő mintákkal teli, élénk színű, A vonalú szoknyákat!
Mit ne viselj?
Bármennyire is trendi viselet mostanában a csőnadrág, inkább ne viseld ezt a fazont, ugyanis még jobban kihangsúlyozza lábaid görbeségét! A minit és a szorosan a testhez simuló szoknyákat is érdemes kerülnöd!

3. probléma: vastag a vádlid és a combod

Vedd elő a magas sarkú cipőidet, ezek ugyanis nemcsak megemelik a lábaidat, de vékonyabbá is varázsolják! Mindig olyan lábbelit vásárolj, amelyen semmilyen pánt nem fut keresztbe: a vízszintesen elhelyezett pántok a vízszintes csíkozáshoz hasonlóan még szélesebbnek mutatják a vádlidat! A szűk csőnadrágok helyett válassz a lazább, szélesebb szárú nadrágokat, ha pedig szoknyában érzed magad igazán nőiesnek, lehetőleg a hosszabbak közül válogass: vastag lábúaknak jól áll a maxi és a térdig érő A vonalú szoknya!
Mit ne viselj?
Bármennyire is szereted, felejtsd el a miniszoknyát és a térd fölé érő rövidnadrágokat, ahogy a fényes, üvegszálas harisnyát is – ez utóbbi még vastagabbnak mutatja a lábaidat! A cipők közül is érdemes körültekintően válogatnod: a balerinacipő, a keresztpántos saru és a lapos csizmák nem túl előnyösek számodra!

4. probléma: túl vékony a lábad

Hiába irigykednek rád sokan, mert hosszú és vékony lábaid vannak, te mégis úgy érzed magad, mint egy égimeszelő? Válassz olyan ruhadarabokat, amelyek megtörik az alakodat: viselhetsz térdig érő szoknyákat, lábszárközépig érő zsebes nadrágokat, de akár miniszoknyát is leggingsszel. A csőnadrágokkal azonban érdemes vigyáznod: egy rövid toppal még hosszabbnak és vékonyabbnak tűnnek majd a lábaid, ezért inkább hosszabb, combközépig érő tunikát vegyél fel hozzá!
Mit ne viselj?
Sajnos az extra magas cipők csak még tovább nyújtja optikailag a lábaidat, főleg ha rövid szoknyát veszel fel hozzá – válassz inkább két-három centis sarokkal ellátott lábbeliket, csizmák közül pedig a redőzött, díszített szárú fazont!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X