Főoldal > EGÉSZSÉG > Őrület! Simán megélhetjük a százat?

Őrület! Simán megélhetjük a százat?

egészséghosszú élet
0

Írta:

Max-Planck intézet és dán kutatók számos tanulmányt hasonlítottak össze az életkor és a várható élettartam tekintetében. Az összehasonlítás felettébb érdekes eredménnyel zárult. A kutatók megállapították, hogy a születéskor várható élettartam a legtöbb fejlett országban növekvő tendenciát mutat, sőt akár a 100 éves „álomhatár” is könnyendén elérhető lesz a jövőben. Az életminőség javulása egyre nagyobb mértékben csökkenti az […]

Max-Planck intézet és dán kutatók számos tanulmányt hasonlítottak össze az életkor és a várható élettartam tekintetében. Az összehasonlítás felettébb érdekes eredménnyel zárult. A kutatók megállapították, hogy a születéskor várható élettartam a legtöbb fejlett országban növekvő tendenciát mutat, sőt akár a 100 éves „álomhatár” is könnyendén elérhető lesz a jövőben.

Az életminőség javulása egyre nagyobb mértékben csökkenti az emberi szervezet öregedési folyamatait, így a születéskor várható élettartam is jelentősen kitolódhat – említi David Gems, brit életmódkutató. Gems jelenleg olyan gyógyszerekkel kísérletezik, amelyek a patkányoknál megnöveli az élettartamot, így talán az is elképzelhető, hogy a jövőben az embereknél is „alkalmazhatóvá” válik majd egy hasonló hatású készítmény.

Az amerikai Richard Suzman kutató szerint a növekvő élettartamnak köszönhetően a társadalomban radikális változások lesznek. Ezeket az „extra” éveket majd finanszíroznunk kell valahogy, és ezen már most el kell gondolkozni, hogy hogyan-hangsúlyozza a kutató.

Dr. Matthias Platzer életmódkutató, a jénai Leibniz intézet munkatársa szinten megerősíti kollégái nézetét: ő abból indul ki, hogy az élettartam genetikailag meghatározott, és tudjuk, hogy ez a határ bőven 100 év fölött húzódik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X