Főoldal > EGÉSZSÉG > A tél legmenőbb fejfedői – vásárlási tippekkel

A tél legmenőbb fejfedői – vásárlási tippekkel

divatöltözködéssapkatéltrend
0

Írta:

Sok más emberhez hasonlóan te sem szeretsz sapkát viselni? Pedig a nagy hidegben nemcsak kabátra, hanem fejfedőre is szükség van: az alacsony hőmérséklet ugyanis nemcsak a hajhagymáidat károsítja, de az egészségednek sem tesz jót! Lássuk, milyen sapkákban lehetsz idén télen igazán trendi! 1. tipp: a sildes sapka ismét divatos A sildes sapka egyszerűen soha nem […]

Sok más emberhez hasonlóan te sem szeretsz sapkát viselni? Pedig a nagy hidegben nemcsak kabátra, hanem fejfedőre is szükség van: az alacsony hőmérséklet ugyanis nemcsak a hajhagymáidat károsítja, de az egészségednek sem tesz jót! Lássuk, milyen sapkákban lehetsz idén télen igazán trendi!

1. tipp: a sildes sapka ismét divatos

A sildes sapka egyszerűen soha nem megy ki a divatból! Ez a klasszikus, picit fiús fazon néhány éve újra népszerű lett mind a férfiak, mind a nők körében. Nem véletlenül – bármilyen télikabátod van, a sildes sapkák között biztosan találsz olyat, amely stílusában illik hozzá. Ha bohókásra akarod venni a figurát, vásárolj apró masnival, csillogó kövekkel vagy éppen bojtokkal díszített darabot, de egy elegáns, nőies szövetkabáthoz inkább egyszínű vagy halszálkacsíkos sapkát válassz. Ha bőrkabátot viselsz, lehetsz bátrabb: viselj műbőrből készült, feliratokkal és képekkel díszítette sildes sapkát is!

0022288_1.jpg ()

2. tipp: hétköznapokra rogyasztott, kötött sapka

Hollywoodban már évekkel ezelőtt minden sztár ilyet hordott, 2008-ra pedig a magyarországi üzletekben is megjelentek a nagyméretű, kötött sapkák – biztosra veheted, hogy idén sem tűnik majd a szerelésed divatjamúltnak, ha ilyet viselsz! Told a sapkát egy kicsit hátra a fejtetődön, köss hozzá a nyakadba egy színben harmonizáló, vastag kötött sálat, szerezz be egy feltűnő fülbevalót vagy egy óriási napszemüveget, és már kész is a tökéletes összeállítás! Ráadásul ez a fazon nemcsak trendi, de a sildes sapkával ellentétben a füledet is védi!

0022288_5.jpg ()

3. tipp: elegáns kabáthoz svájci sapka

A francia divattervezőknek köszönhetően idén ismét hódít a svájci sapka, más néven a barett, amellyel igazán elegáns és nőies külsőt varázsolhatsz magadnak! Hétköznapokra válassz egyszínű, puha és meleg anyagból készült darabot – a sapkát picit csúsztasd oldalra a fejeden, így néz ki a legjobban! Ha pedig színházba vagy bálba mész, viselj egyszerű, fekete filcből készült barettet: tégy az oldalára egy gyöngyökkel vagy apró kövekkel díszített kitűzőt, ezzel még elegánsabbá teheted!

0022288_2.jpg ()

4. tipp: sportoláshoz viselj sísapkát

A hagyományos fazonú, egyszerű sísapka az ősz és a tél jolly jokere: számtalan stílusban, anyagban és színben kapható, ezért biztosan találsz az ízlésednek megfelelő darabot! Hétköznapokra válassz kötött, apró bojttal vagy horgolt virágokkal díszített sapkát, amely egy egyszerű dzsekihez és egy elegánsabb szövetkabáthoz is jól passzol! A téli, szabadtéri sportoláshoz azonban mindig vásárolj külön fejfedőt, lehetőleg olyat, amely nem műszálas anyagból, hanem pamutból készült, így elvezeti az izzadságot!

0022288_4.jpg ()

5. tipp: válassz élénk színeket

Ha egyszínű – fekete, barna, szürke vagy fehér – kabátod van, bátran válassz hozzá élénk árnyalatú sapkát és sálat! Az idei tél slágerszíne a mentazöld, az olíva, a bézs és a mély rózsaszín: ez utóbbi nemcsak a feketéhez, de a barnához és a szürkéhez is tökéletesen passzol, ráadásul nagyon nőies! 2008-hoz hasonlóan most is divatosak a lila és levendulaszínű kiegészítők, valamint a fehér és a krémszín is!

0022288_3.jpg ()

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X