Főoldal > EGÉSZSÉG > A 4 legromantikusabb úticél az ünnepekre

A 4 legromantikusabb úticél az ünnepekre

karácsonykikapcsolódáskiránduláspárkapcsolatünneputazás
0

Írta:

Karácsonykor legszívesebben elmenekülnél a kötelező rokonlátogatások elől? Bár tudod, hogy ilyenkor nem hanyagolhatod el a családodat, az ünnepet legszívesebben egyedül a pároddal töltenéd? Egy-két nap romantikát ti is megérdemeltek, ezért bátran mozduljatok ki karácsonykor is otthonról! Íme, a 4 legromantikusabb program az ünnepekre! Mesés ünnep Lillafüreden Egyszer szeretnéd magad igazi hercegkisasszonynak érezni? Rajongsz a vadregényes […]

Karácsonykor legszívesebben elmenekülnél a kötelező rokonlátogatások elől? Bár tudod, hogy ilyenkor nem hanyagolhatod el a családodat, az ünnepet legszívesebben egyedül a pároddal töltenéd? Egy-két nap romantikát ti is megérdemeltek, ezért bátran mozduljatok ki karácsonykor is otthonról! Íme, a 4 legromantikusabb program az ünnepekre!

Mesés ünnep Lillafüreden

Egyszer szeretnéd magad igazi hercegkisasszonynak érezni? Rajongsz a vadregényes tájakért, a hegyekért és a csöndes tópartért? Mindezt megtalálod egy helyen, ha idén karácsonykor Lillafüredet választod úticélul.
Tippünk: Nem feltétlenül kell a kastélyszállóban megszállnotok, hiszen a környéken rengeteg olcsó panzióban van lehetőség szállást foglalni. A romantikus kirándulásotokból ne hagyjátok ki a Diósgyőr és Lillafüred között közlekedő kisvasutat és a közeli Szent István barlangot sem – a behavazott hegyek és völgyek gyönyörű látványt nyújtanak majd.

Prágai aranykarácsony

A karácsonyi ünnepet egy rövidebb külföldi utazásra is szívesen kihasználnád? Egy két-három napos kiruccanásra talán Prága legideálisabb helyszín! A cseh fővárost már önmagában is a legszebbek közé sorolják, karácsonyi díszkivilágításban pedig Prága még gyönyörűbb látványt nyújt. Ne hagyjátok ki az Óváros téri és a Vencel téri karácsonyi vásárokat sem! Bár a csehek leginkább a sörükről híresek, egy csésze forralt borral vagy mézborral melegítsétek fel magatokat!
Tippünk: Prága különösen romantikus helyszín egy eljegyzéshez, ezért ha úgy sejted, hogy a párod lánykérésre készül, akkor bátran javasold neki az utat! Bár Prága autóval sem elérhetetlen, érdemes szervezett, buszos kirándulás keretében útnak indulnotok, hiszen az utazási irodák már néhány tízezer forintért is remek ajánlatokkal szolgálnak!

0022972_1.jpg ()

Csendes örömök vidéken

A nagyváros nyüzsgése helyett inkább a vidék csendjére vágysz? Akkor béreljetek ki egy falusi vendégházat, vagy szálljatok meg egy eldugott kis panzióban. Akár hegyvidéki, akár lankásabb települést választatok, igyekezzetek minél jobban kikapcsolni! Sétáljatok nagyokat, aludjatok sokat, és persze kényeztessétek egymást, amikor csak lehet!
Tippünk: Töltsetek el pár napot Gyűrűfűn vagy a galgahévízi ökofaluban, ahol teljes kényelemben, gyönyörű környezetben próbálhatjátok ki, milyen is az élet teljesen „zölden”! Ha vidéken karácsonyoztok, mindenképpen vigyetek magatokkal (vagy kölcsönözzetek) egy szánkót is! Szánkózásra alkalmas területet szinte bárhol találhattok, a kisebb-nagyobb borulások közben pedig mindketten remekül szórakoztok majd!

Meghitt pillanatok a Balatonon

Ezerszer nyaraltál már a Balatonon, de télen még sohasem láttad a tavat? Pedig a Balaton ilyenkor is csodaszép, és ebben az évszakban legalább a turisták sem hemzsegnek a parton. Bár fürödni legfeljebb a szálloda medencéjében tudtok majd, a Balatont nyugodtan kipróbálhatjátok, ha netán már az ünnepekre befagy. 
Tippünk: Ha nosztalgiázni támadt kedved, és igazi „békebeli” karácsonyi hangulatra vágysz, akkor vedd rá a párodat egy kis „babázásra”, és látogassatok el a híres tihanyi Babamúzeumba! A balatoni hotelek és panziók ilyenkor közel sem olyan zsúfoltak, mint nyáron, így bátran foglalhattok szobát akkor is, ha teljes magányra vágytok. Itt egyszerre élvezhetitek a wellness hotelek kényelmét, a Balaton látványát, no és persze egymást – hát kell ennél szebb karácsony?

+ 1 tipp: Romantikázz otthon is!

Az ünnepek miatt egy kicsit túlköltekeztetek, ezért a karácsonyi kiruccanás már nem fér bele a költségvetésbe? Ne keseredj el, hiszen romantikázni otthon is tudtok! Az ünnep egy nyugalmasabb délutánján válasszatok ki egy olyan filmet, amit már mindketten régóta szeretnétek megnézni. A szobában teremts meghitt hangulatot: készíts be néhány puha takarót, mécseseket, gyertyákat, no és persze egy nagyon jó minőségű vörös bort! A wellness-hangulatot közös fürdővel és masszázzsal fokozhatjátok – a legegyszerűbb, ha a párodat egy kellemes illatú masszázsolajjal is megleped! A folytatás pedig már csak rajtatok múlik majd…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X