Főoldal > EGÉSZSÉG > Az ajakránc a nőket bosszantja leginkább

Az ajakránc a nőket bosszantja leginkább

ajakráncarcbőrszépség
0

Írta:

A nőket érzékenyebb kötőszövettel áldotta meg a természet, mint a férfiakat, így a gyengébb nem képviselőinek bőre hajlamosabb a cellulitiszre és az ajakráncokra is – állítják holland kutatók. Emma C. Paes tudós és csapata egy széleskörű tanulmányban arra a következtetésre jutott, hogy a nőket nagyobb mértékben érinti az ajakránc problémája, mint a férfiakat. A vizsgálat során a […]

A nőket érzékenyebb kötőszövettel áldotta meg a természet, mint a férfiakat, így a gyengébb nem képviselőinek bőre hajlamosabb a cellulitiszre és az ajakráncokra is – állítják holland kutatók.

Emma C. Paes tudós és csapata egy széleskörű tanulmányban arra a következtetésre jutott, hogy a nőket nagyobb mértékben érinti az ajakránc problémája, mint a férfiakat.

A vizsgálat során a kutatók megállapították, hogy a női kötőszövet az ajkak környékén kevesebb verejték- és faggyúmirigyet tartalmaz. A tanulmányból az is kiderül, hogy a női ajakak körül kevesebb ér található. Ha több vérér lenne az ajkak környékén, az javítaná a terület szöveteinek vérkeringését és lassítaná a ráncok kialakulását.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X