Főoldal > EGÉSZSÉG > Halált okozhat a hamisított gyógyszer!

Halált okozhat a hamisított gyógyszer!

betegségegészséggyógyszerhamisítás
0

Írta:

A lefoglalt készítmények között megtalálhatók koleszterinszint-csökkentők, antibiotikumok, tumor és malária elleni készítmények. Szakemberek nem csak világszerte, de hazánkban is  többször jelezték, hogy a gyógyszerhamisítást rendkívül komolyan kell venni, és határozottan fel kell lépni ellene, mert a hamisítókat nem érdekli az, hogy egy-egy készítmény akár halált is okozhat – hiszen nekik csak a profit számít.  A WHO […]

A lefoglalt készítmények között megtalálhatók koleszterinszint-csökkentők, antibiotikumok, tumor és malária elleni készítmények. Szakemberek nem csak világszerte, de hazánkban is  többször jelezték, hogy a gyógyszerhamisítást rendkívül komolyan kell venni, és határozottan fel kell lépni ellene, mert a hamisítókat nem érdekli az, hogy egy-egy készítmény akár halált is okozhat – hiszen nekik csak a profit számít. 

A WHO adatai szerint az interneten küldött minden tizedik gyógyszer egyszerű hamisítvány. A hamisítványok ötöde olyan hatóanyagokat tartalmazhat, amelyek komoly egészségkárosodáshoz, sőt akár halálhoz is vezethetnek.

Számos szakember megerősíti azt a tényt, hogy az internet a hamis gyógyszerkészítmények egyik legnagyobb felvevőpiaca. „Itt gyakran szakszerű csomagolás és leírás nélkül kerülhetnek forgalomba a hamisítványok”  – panaszkodnak a gyógyszerészek. Az is óriási probléma, hogy azok, akik interneten vásárolnak, nem tudják teljesen megállapítani, hogy a részükre kínált készítmény megbízható forrásból származik-e vagy sem. Az, hogy  valaki eredeti terméket kap vagy hamisítványt, az csak a szerencse dolga – vélik a szakemberek.

További problémát jelent, hogy azt sem lehet tudni, hogy milyen hatóanyag van egy készítményben és mekkora mennyiségben. Számos esetben bebizonyosodott már, hogy a hamisítványok hol kevesebb, hol több hatóanyagot tartalmaznak az előírtnál, sőt az sem ritka, hogy más mérgező anyag is belekerül a készítménybe.

Ne feledd: a hamis gyógyszer fogyasztásával nem csak az egészségedet, de az életedet is veszélyezteted! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X