Főoldal > EGÉSZSÉG > Több tucat halott a sípályákon – Ha iszol, ne síelj!

Több tucat halott a sípályákon – Ha iszol, ne síelj!

egészségivássíelés
0

Írta:

A tavalyi síszezonban több mint 30 brit lelte halálát az Alpokban, az elhunytak fele 25 év alatti volt. Sokan azért vesztették életüket, mert alábecsülték a magaslati körülmények között elfogyasztott alkohol hatásait – hangsúlyozták brit diplomaták.  “Az elmúlt években növekedést észleltünk az alkoholhoz köthető síbalesetek számában, különösen a lejtőkön, fiatalok által elszenvedett balesetek terén” – mondta […]

A tavalyi síszezonban több mint 30 brit lelte halálát az Alpokban, az elhunytak fele 25 év alatti volt. Sokan azért vesztették életüket, mert alábecsülték a magaslati körülmények között elfogyasztott alkohol hatásait – hangsúlyozták brit diplomaták. 

“Az elmúlt években növekedést észleltünk az alkoholhoz köthető síbalesetek számában, különösen a lejtőkön, fiatalok által elszenvedett balesetek terén” – mondta Peter Westmacott, a szigetország franciaországi nagykövete. Franciaország kedvelt úti célnak számít a téli sportok brit szerelmeseinek körében.

Arra figyelmeztetjük honfitársainkat, hogy legyenek óvatosabbak: ha magaslati viszonyok között túl sok alkoholt fogyasztanak és hideg van, sokkal nagyobb a veszély – tette hozzá a diplomata, arra utalva, hogy az alkohol hatása felerősödik a magasabban fekvő vidékeken. 

A brit külügyminisztérium által kiadott jelentés szerint a 25 év alatti síelők és snowboardosok harmada tapasztalt meg nehézségeket, amelyek a magaslat, az adrenalin és az alkohol összhatásából fakadtak. A nagykövet szerint az utazók sokszor megfelelő biztosítással sem rendelkeznek, így sokszor a nagykövetségnek kell állnia a számlákat.

A brit nagykövetség éppen ezért indított kampányt, ebben a Franciaországba látogató brit síelők figyelmét hívják fel az alkohol káros hatásaira. A plakátokat a reptereken és a síparadicsomokban is kiteszik. Tavaly hozzávetőleg 700 ezer brit utazott Franciaország téli üdülőhelyeire.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X