Főoldal > EGÉSZSÉG > Új vírus – A hideg és a téli szünet csökkentheti az influenza terjedését

Új vírus – A hideg és a téli szünet csökkentheti az influenza terjedését

H1N1influenzajárványúj vírus
0

Írta:

Ha csökken a hőmérséklet, akkor a kórokozók életképessége is csökken, azonban nem pusztulnak el, csak a szaporodóképességük lassul le. Ugyanez a helyzet még a hideget szerető influenzával is – közölte Molnár Kornélia. Hozzátette: ennek következtében kevésbé terjed a lakosság körében. Molnár Kornélia szerint most olyan “szerencsés helyzetben vagyunk”, hogy az előttünk álló a téli szünetben […]

Ha csökken a hőmérséklet, akkor a kórokozók életképessége is csökken, azonban nem pusztulnak el, csak a szaporodóképességük lassul le. Ugyanez a helyzet még a hideget szerető influenzával is – közölte Molnár Kornélia. Hozzátette: ennek következtében kevésbé terjed a lakosság körében.

Molnár Kornélia szerint most olyan “szerencsés helyzetben vagyunk”, hogy az előttünk álló a téli szünetben a közösségi érintkezés lecsökken és így csökken a fertőzés átadásának lehetősége is.

Éppen ezért – mint mondta – javasolják, hogy a rendelkezésre álló napokban az emberek éljenek az oltás lehetőségével, ugyanis az ünnepek utánra kialakul a védekezőképesség.

Molnár Kornélia szerint számítani kell “az influenzaszerű kórképek számszerű emelkedésére, amikor az élet újraindul”.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X