Főoldal > EGÉSZSÉG > Új vírus – Két H1N1-el fertőzött csecsemőt ápolnak a szegedi gyermekklinikán

Új vírus – Két H1N1-el fertőzött csecsemőt ápolnak a szegedi gyermekklinikán

csecsemőH1N1járványvírus
0

Írta:

Az egyik napilapnak Túri Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának vezetője, a gyermekgyógyászati szakmai kollégium elnöke úgy nyilatkozott: az egy évnél idősebb gyermekeket be kell oltani. A professzor elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a kismamák, az egy év alattiak, illetve a 10-24 éves gyermekek, fiatal felnőttek a legveszélyeztetettebbek, mivel ők biztos tagjai valamilyen közösségnek. Az egészen […]

Az egyik napilapnak Túri Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának vezetője, a gyermekgyógyászati szakmai kollégium elnöke úgy nyilatkozott: az egy évnél idősebb gyermekeket be kell oltani.
 
A professzor elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a kismamák, az egy év alattiak, illetve a 10-24 éves gyermekek, fiatal felnőttek a legveszélyeztetettebbek, mivel ők biztos tagjai valamilyen közösségnek. Az egészen kicsik védelmét a környezet oltása biztosíthatja. 

A kistérségi tiszti főorvos, Kovács Ferenc a lapot úgy tájékoztatta, Szegeden az általános iskolások 32 százaléka, 4.786 diák kérte eddig az oltást és 75 százalékuk már meg is kapta. Az óvodásoknál azonban csupán 13 százalék, 1.114 gyermek kért oltást. A középiskolásoknak harmada igényelte a vakcinát, melyből nincs hiány sem a gyógyszertárakban, sem az oltópontokon.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X