Főoldal > EGÉSZSÉG > Új vírus – Megkapta a védőoltást az amerikai elnöki házaspár is!

Új vírus – Megkapta a védőoltást az amerikai elnöki házaspár is!

egészségH1N1járvány
0

Írta:

A hírt maga Obama jelentette be kedden egy interjúban, egyben arra sürgetve honfitársait, hogy ők is adassák be maguknak a H1N1 elleni vakcinát. “Az embereknek meg kell érteniük, hogy a védőoltás kockázatmentes” – mondta Obama. A Fehér Ház pedig nyilvánosságra hozott egy képet, amelyen az elnök  felgyűrt ingujjal békésen tűri, amint egy ápolónő beadja neki […]

A hírt maga Obama jelentette be kedden egy interjúban, egyben arra sürgetve honfitársait, hogy ők is adassák be maguknak a H1N1 elleni vakcinát. “Az embereknek meg kell érteniük, hogy a védőoltás kockázatmentes” – mondta Obama. A Fehér Ház pedig nyilvánosságra hozott egy képet, amelyen az elnök  felgyűrt ingujjal békésen tűri, amint egy ápolónő beadja neki az oltást. 

“Azt akartuk, hogy az amerikai gyerekek országszerte még a felnőttek előtt megkapják a vakcinát. Most pedig már van elég oltóanyag a felnőttek számára is” – mondta Obama. 

Kathleen Sebelius amerikai egészségügyi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy az Egyesült Államok hamarosan 100 millió adag vakcinával rendelkezik a H1N1 ellen. 

Az elnök két lánya már októberben megkapta a védőoltást: ekkor még nem volt elég vakcina, s a rendelkezésre álló készlettel mindenekelőtt az iskolásokat oltották, mert a H1N1 főleg közöttük terjedt. 

A vírus áprilisi megjelenésétől november közepéig mintegy 1100 gyerek és 7500 felnőtt halt meg az új típusú influenza miatt az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X