Főoldal > EGÉSZSÉG > Új vírus – Újabb kismama került kórházba Budapesten

Új vírus – Újabb kismama került kórházba Budapesten

H1N1járványkismamavárandósságvírus
0

Írta:

A 31 hetes terhes nőnél császármetszést hajtottak végre, a kislány 2.200 grammal született és jól van. Jákó Kinga, az egyetem orvos igazgatója elmondta, a kismama állapota súlyos, ő is lélegeztetőgépre szorul. A klinikán kezelt másik kismama állapota továbbra is válságos, még mindig lélegeztőgépen van. Jákó Kinga tájékoztatása szerint életbe kellene léptetni azt a tervet, amelynek alapján […]

A 31 hetes terhes nőnél császármetszést hajtottak végre, a kislány 2.200 grammal született és jól van. Jákó Kinga, az egyetem orvos igazgatója elmondta, a kismama állapota súlyos, ő is lélegeztetőgépre szorul. A klinikán kezelt másik kismama állapota továbbra is válságos, még mindig lélegeztőgépen van.

Jákó Kinga tájékoztatása szerint életbe kellene léptetni azt a tervet, amelynek alapján úgynevezett intenzív terápiás, lélegeztető centrumokat lehetne kijelölni az intézményekben olyan betegek elkülönítésére és gyógyítására, akiket az új vírus okozta szövődménnyel kezelnek. Ezzel egy időben az egyetem felajánlotta, hogy a Kútvölgyi Klinikai Tömbjében kijelöl erre a célra egy 12 ágyas intenzív osztályt. Az elképzelésről tájékoztatták Székely Tamás egészségügyi minisztert.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

hyperhidrosisizzadás

Mikor kóros az izzadás?

Írta:
0

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgás hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés, a hyperhidrosis azonban igen kellemetlen lehet, azonban dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint van rá megoldás.

Kövess Facebook-on!
X