Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 szuper tipp torokfájás ellen

4 szuper tipp torokfájás ellen

egészségmezteatorokfájás
0

Írta: and

A torokfájás rendkívül kellemetlen, fájdalommal, torokkaparással járó tünet. Előfordulhat torokgyulladás, mandulagyulladás, reflux (savas felmaródás), hányással járó betegségek, bulémia esetén is! Sajnos az enyhébb esetek a bakteriális felülfertőzések miatt súlyosabb állapotot is okozhatnak, amely kezelésére már nem elég a mi fájdalomcsillapító tippjeinket alkalmazni – 2-3 nap után kötelező orvoshoz fordulni! 1. Mézes kamilla (zsálya vagy fehérmályva-gyökér) […]

A torokfájás rendkívül kellemetlen, fájdalommal, torokkaparással járó tünet. Előfordulhat torokgyulladás, mandulagyulladás, reflux (savas felmaródás), hányással járó betegségek, bulémia esetén is! Sajnos az enyhébb esetek a bakteriális felülfertőzések miatt súlyosabb állapotot is okozhatnak, amely kezelésére már nem elég a mi fájdalomcsillapító tippjeinket alkalmazni – 2-3 nap után kötelező orvoshoz fordulni!

1. Mézes kamilla (zsálya vagy fehérmályva-gyökér) tea (1 adag 2, 5 dl)

Hozzávalók:
Ellenőrzött helyről származó vagy 1 filteres kamillatea vagy 1 púpozott teáskanál kamilla virág, 1 teáskanál magyar (akác, virág) méz
Elkészítés:
A bögrébe tett teára önts 2, 5 dl forró vizet. Fedd le kb.5 percre, majd vedd ki a filtert a teából vagy a kész főzetet szűrd le egy másik edénybe és csak azután add hozzá a mézet (kiskanállal ki lehet nyomkodni a maradék hatóanyagot is a filterből). Napi 2 adag kamilla teánál ne igyál többet, mert szárító hatása van.

2. Mézes tej (1 adag 1, 5 dl)

Hozzávalók:
1,5 dl langyos tej, 1 teáskanál magyar (akác, virág) méz
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd add hozzá a mézet. Napi 2 adaggal a szervezet kalóriaigényéhez is hozzájárulhatsz.

0023417_1.jpg ()

3. Sós vizes gargalizálás

Hozzávalók:
1 dl langyos víz, 2-3 csipetnyi kősó (nem jódozott, nem finomított, egyszerű kősó)
Elkészítés:
A sót alaposan elkeverve oldd fel a langyos vízben. Vegyél egy evőkanálnyit a szádba, öblögess vele, majd köpd ki. A második (és az összes többi) evőkanálnyi vizet engedd le a torkodig, gargalizálj vele 2-3 másodpercig, majd köpd ki.

4. Citromos-hagymás gyulladáscsökkentő keverék

Hozzávalók 1 adaghoz (mindig frissen készítsd!)
1 evőkanál frissen csavart citromlé, fél fokhagyma gerezd lereszelve vagy kinyomva, 1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál méz
Elkészítés:
A hozzávalókat keverd el fél dl vízzel, majd idd meg. Utána kortyolj tiszta, langyos vizet. Naponta két alkalommal alkalmazd a citromos-hagymás keveréket.

Tudtad?
Ne feledd, hogy a torokfájást súlyosbíthatod dohányzással, alkoholfogyasztással és erős, csípős ételek fogyasztásával – ha fáj a torkod, kerüld őket!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X