Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 villámtipp a gyönyörűen ápolt hajért

6 villámtipp a gyönyörűen ápolt hajért

egészséghajhajápolás
0

Írta:

1. Ne samponozd túl!A kevesebb több – és ez a samponokra is igaz. A hajadhoz illő samponból mindig csak keveset vigyél fel a hajadra. Először a kezeden oszlasd el a kencét, mert így könnyebb a megfelelő mennyiséget egyenletesen adagolni a hajszálakra.  2. Masszírozd óvatosanA hajmosáshoz mindig kellemes, langyos vizet használj. Mivel a fejbőr masszírozása serkenti a vékeringést, a sampont […]

1. Ne samponozd túl!
A kevesebb több – és ez a samponokra is igaz. A hajadhoz illő samponból mindig csak keveset vigyél fel a hajadra. Először a kezeden oszlasd el a kencét, mert így könnyebb a megfelelő mennyiséget egyenletesen adagolni a hajszálakra. 

2. Masszírozd óvatosan
A hajmosáshoz mindig kellemes, langyos vizet használj. Mivel a fejbőr masszírozása serkenti a vékeringést, a sampont mindig gyengéd, masszírozó mozdulatokkal oszlasd el a hajadon. A masszírozást az ujjbegyekkel végezd körkörös mozdulatokkal.

3. Öblítsd ki alaposan  
Mindig alaposan mosd ki a sampont a hajadból, mert ha a sampon benne marad a hajadban, akkor bizonyos alkotóelemei károsíthatják a hajszálakat.

4. Óvatosan szárítsd  
A frissen mosott haj nedves állapotban különösen érzékeny a mechanikai behatásokra (pl. fésülés, szárítás). Ezért mosás után és szárítás előtt meleg törölközővel fedd be a hajszálakat néhány percre. 

5. Figyelj a fésülésre
A nedves hajat ne fésüld sűrű fogazatú fésűvel vagy kefével, mert a hajszálak könnyen sérülhetnek. Helyettük használj ritka fogazatú fésűt, mert ez óvja a haj állapotát.

6. Tipp a természetes csillogásért
Egy fél bögre 10 százalékos ecetet keverj el fél liter vízzel, majd egyenletesen oszlasd el a hajadon. Kb. 5-10 perc múlva öblítsd le. A kence hatására a hajad megtartja természetes ragyogását.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X