Főoldal > EGÉSZSÉG > A vesebajok lelki háttere – szakértői szemmel

A vesebajok lelki háttere – szakértői szemmel

egészségKineziológiavese
0

Írta: and

Mi a feladata a vesének? A vese a test belső egyensúlyát tartja fenn. Harmonizálja a só-és vízháztartást, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt. Tisztítja a szervezetbe kerülő vizet, kiválogatja mindazt, amire a testnek szüksége van, és azt hasznosítja. Kiüríti az elhasználódott vizet és a felhalmozódott mérgeket a testből. A vese feladata tehát a vérbe került anyagok szűrése, […]

Mi a feladata a vesének?

A vese a test belső egyensúlyát tartja fenn. Harmonizálja a só-és vízháztartást, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt. Tisztítja a szervezetbe kerülő vizet, kiválogatja mindazt, amire a testnek szüksége van, és azt hasznosítja. Kiüríti az elhasználódott vizet és a felhalmozódott mérgeket a testből. A vese feladata tehát a vérbe került anyagok szűrése, kiválasztása. Ehhez fel kell ismernie, hogy a szervezet számára mely anyagok hasznosíthatóak, és melyek azok a bomlástermékek, mérgek, amelyek haszontalanok.

Mikor jelentkezhetnek veseproblémák?

Veseproblémák akkor jelentkeznek, amikor nem tudod eldönteni, hogy mire is van szükséged. Előfordulhat, hogy nagyon is tudod, de nincs bátorságod az érzéseidre és a tudásodra hallgatni és ennek megfelelően cselekedni. Ha tudod azt, hogy mire lenne szükséged, de félelemből vagy kényelmességből helyette valami egész mást teszel, könnyen felborulhat a lelki, és ez által a testi egyensúlyod. A veséket a „félelmek székhelyének” is szokták nevezni. Ezek általában olyan félelmek, amelyeket nem akarsz kiadni magadból, vagy amiket talán még magadnak sem mersz bevallani.

0023788_1.jpg ()

Miről árulkodik a vesekő?

A vesekövet a vizeletben nagy mennyiségben jelenlevő anyagok (pl.: húgysav, kalcium-foszfát, kalcium-oxalát, stb.) kicsapódása és kikristályosodása okozza. Bár a kövek a vesékben alakulnak ki, nem onnan erednek. A vesék a test melléktermékeinek érzelmi szűrői is. A nagy mennyiségű, felhalmozódott húgysav a régóta visszatartott, megszilárdult agresszív érzésre utal. Lehet, hogy egy bizonyos kapcsolatod iránt régóta frusztrációt és agresszív érzéseket táplálsz, olyannyira, hogy a figyelmedet csak erre irányítod. A vesekőre hajlamos emberek gyakran szélsőségesen tekintélyelvűek, túl kemények és szigorúak magukkal vagy másokkal szemben. Ha nagyon ragaszkodsz a múlthoz, ha nincs elég akaratod és bizalmad, ha lázadásból teszel bizonyos dolgokat, könnyen „növeszthetsz” magadnak vesekövet. A vesékhez tartozik az a fajta gondolkodásminta, hogy kizárólag csak a biztonságra törekszel, és nem mered felvállalni a rizikót, ami esetleg jobbá teheti az életed. Ez vonatkozhat a párkapcsolatra, a munkára és a családfenntartásra is. Régebben a vesekő a férfiak betegsége volt. Manapság egyre több nővel fordul elő, hisz sok esetben a nők váltak családfenntartóvá.

Vese és a párkapcsolat

A vese az egyetlen olyan belső szerv, amely párosan helyezkedik el a testünkben. Lelkileg szorosan összefügg a párkapcsolattal, illetve az emberi kapcsolatokkal is. Ha gond van a veséddel, érdemes feltenni magadnak a kérdést, milyen jelenleg a párkapcsolatod a partnereddel. Lehet, hogy őt teszed felelőssé a téged ért összes rossz dolog miatt? Vedd kézbe a saját életedet! Ismerd meg saját vágyaidat és igényeidet! Vállald a felelősséget a választásaidért! A döntés- és ítélőképességed így biztossá és precízzé válik. Ha teljesen együtt tudsz működni a környezeteddel és az élettel, erős, jól működő veséid lesznek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X