Főoldal > EGÉSZSÉG > Így javítható az agyműködés!

Így javítható az agyműködés!

agyműködésdoppingegészség
0

Írta:

Hannoveri gyermekorvosok és pszichológusok 200 olyan újszülöttet vizsgáltak, akiknek testsúlya születéskor nem érte el az 1000 grammot. Születésük után tíz évvel szintén átestek egy alapos orvosi vizsgálaton. A német tanulmányból kiderült, hogy azok a gyermekek, akik korábban EPO-t kaptak, sokkal intelligensebbek voltak, mint azon társaik, akik nem részesültek EPO kezelésben. Az EPO kezelésen átesett gyermekek 62 […]

Hannoveri gyermekorvosok és pszichológusok 200 olyan újszülöttet vizsgáltak, akiknek testsúlya születéskor nem érte el az 1000 grammot. Születésük után tíz évvel szintén átestek egy alapos orvosi vizsgálaton. A német tanulmányból kiderült, hogy azok a gyermekek, akik korábban EPO-t kaptak, sokkal intelligensebbek voltak, mint azon társaik, akik nem részesültek EPO kezelésben.

Az EPO kezelésen átesett gyermekek 62 százalékának a normál IQ feletti eredményeket produkáltak (85), míg a kontrollcsoportból csak 24 százalék érte el a 85 IQ-t. A St. Bernward kórház orvosa, professzor Neubauer szerint a fiataloknál az EPO megóvja az agyat az agyvérzéstől, miközben elősegíti az idegsejtek regenerációját és növekedését is.

A szakemberek azonban nem kívánják az egészséges embereket arra ösztönözni, hogy EPO kezelésnek vessék alá magukat.

Korábban már egy német tanulmány beszámolt arról, hogy az EPO nemcsak az izmok működésére van jótékony hatással, hanem az agyat is serkenti – legalábbis a göttingeni Max Planck Kísérleti Orvostudományi Intézetben zajló állatkísérletek szerint.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X