Főoldal > EGÉSZSÉG > Így lehetsz sikeres 2010-ben!

Így lehetsz sikeres 2010-ben!

önbizalompozitív életszemléletsikerújév
0

Írta:

A legfontosabb, hogy a változásokat belülről kezd, önmagadból indulj ki, és tudatosan figyelj gondolataidra, viselkedésedre. Miért jó derűlátónak lenni? Az optimisták harmóniában vannak önmagukkal és környezetükkel. Jól tudnak másokat motiválni, mindig előre tekintenek, képesek megvalósítani az ötleteiket, és szívesen segítenek másokon, miközben jó hangulatot teremtenek maguk körül. Az optimista ember elfogadja mások véleményét és hajlik […]

A legfontosabb, hogy a változásokat belülről kezd, önmagadból indulj ki, és tudatosan figyelj gondolataidra, viselkedésedre.

Miért jó derűlátónak lenni?

Az optimisták harmóniában vannak önmagukkal és környezetükkel. Jól tudnak másokat motiválni, mindig előre tekintenek, képesek megvalósítani az ötleteiket, és szívesen segítenek másokon, miközben jó hangulatot teremtenek maguk körül. Az optimista ember elfogadja mások véleményét és hajlik a kompromisszumra.

Hogyan lehetsz sikeres?

1. Szabadulj meg az előítéletektől!

Az emberekre próbálj úgy tekinteni, mintha most ismerkednél meg velük. Felejtsd el a régi sérelmeket és ne vedd magadra mások véleményét. Az ellenszenv legtöbbször bizonytalanságból, félelemből és az irigységből táplálkozik.

2. Hozz határozott döntéseket!

Ne sajnáltasd magad, ne nyalogasd a sebeidet, hanem hozz megfontold döntéseket! A döntések meghozatalára való képesség nagy kincs – erőt ad és életkedvet teremt. Még az év elején döntsd el, hogy az újévben milyen terveket szeretnél megvalósítani, és tartsd magad ehhez.

3. Találd meg a dolgok pozitív oldalát

Az optimista ember mindenben meglátja a pozitív irányú fejlődést, és mindenre talál megoldást. Elfogadja az őt érintő változásokat és soha nem tartja magát áldozatnak.

0023337_1.jpg ()

4. Erősítsd az önbecsülésed!

Fontos, hogy pozitív képed legyen saját magadról: fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, és ne kételkedj a képességeidben. Ha a külvilágtól pozitív hangvételű visszajelzést kapsz, az megerősít és még több önbizalmat ad majd.

5. Fedezd fel az apró örömöket az életben!

Az öröm a harmonikus élet egyik ismérve. Az életben számtalan olyan apró dolog van, amely örömöt, boldogságot nyújthat neked. Ne menj el ezek mellett, járj nyitott szemmel! Gondolaidtól és a cselekedeteidtől függ az, hogy megtalálod-e az apró örömöket az életben.

6. Tanuld meg a dolgokat elengedni!

Az elfogadás és az elengedés „tudománya”, két olyan fogalom, amely hozzátartozik az életünkhöz. Életünk folyamán sokszor el kell engednünk dolgokat, és újakat kell befogadnunk. Ne ragaszkodj görcsösen olyan dolgokhoz, amelyekről már te is tudod, hogy negatív irányban befolyásolják életed.

7. Higgy magadban!

Higgy abban, hogy a céljaidat képes vagy megvalósítani. Sőt, akár el is játszhatsz azzal a gondolattal, hogy már célba értél – ez erőt és hitet ad céljaid eléréséhez, határozottá és magabiztossá tesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X