Főoldal > EGÉSZSÉG > Így tisztítsd meg a teret! – 4 szuper tipp otthonra

Így tisztítsd meg a teret! – 4 szuper tipp otthonra

egészségenergialakáslélek
0

Írta: and

Egyes elméletek szerint minden épületre jellemző egy sajátos energiaminta, amit az ott élők viselkedése, lelki alkata és a falak között zajló események hangulata határoz meg. Vagyis gondolataink és tetteink rezgéséből alakul ki az adott helyszínen uralkodó légkör. Így történhet meg, hogy egy olyan helyiségben, ahol sokat veszekedtek, akkor is rosszul érezzük magunkat, ha látszólag nincs […]

Egyes elméletek szerint minden épületre jellemző egy sajátos energiaminta, amit az ott élők viselkedése, lelki alkata és a falak között zajló események hangulata határoz meg. Vagyis gondolataink és tetteink rezgéséből alakul ki az adott helyszínen uralkodó légkör. Így történhet meg, hogy egy olyan helyiségben, ahol sokat veszekedtek, akkor is rosszul érezzük magunkat, ha látszólag nincs okunk erre. Ez akkor is igaz, ha az otthonunkban olyan embert látunk vendégül, aki tele van irigységgel, rosszindulattal, hiszen az ő rezgései is a térben maradnak. Tértisztításra nemcsak ezek miatt van szükség, hanem azért is, mert még a legbékésebb otthonokban is keletkeznek érzelmi hulladékok: negatív gondolatok és érzések, vagy betegség hatására a jótékony energiák nem tudnak megfelelően áramlani, ezért előbb-utóbb fojtogatóvá válik a lakás hangulata. A tér megtisztítása nem különleges rituálékból, hanem teljesen hétköznapi tevékenységekből áll, melyek célzott alkalmazásával minden visszahúzó energiát eltávolíthatsz, és nemcsak a helyiségeket töltheted fel friss életerővel, de a hangulatodat is jobbá varázsolhatod. Szabadítsd meg rendszeresen az otthonodat az energetikai lerakódásoktól, hogy megőrizhesd a kellemes légkört!

1. Takaríts ki!

Mivel a piszok óriási mennyiségű energiát köt meg, és ezzel a te életerődet is gyengíti, az első számú tértisztítási hadművelet a nagytakarítás. A rend is kulcsfontosságú az energiaáramlás szempontjából, hiszen ahol az energia akadályba ütközik, ott lelassul és nehézkessé válik, amit nyomasztó hatásként érzékelsz.
Tippünk:
Takarítás közben képzeld el, hogy az elhasznált, fáradt energia és a régi problémák, „kisöprődnek”, helyükre friss életerő és új lehetőségek lépnek. Az egyik leghagyományosabb tértisztítási módszer a padló sóval történő felhintése, a sóról ugyanis már a régi kultúrákban is úgy tartották, hogy magába szívja a negatív erőket. Erre a célra a legjobb a tengeri só, amely levegővel érintkezve magába szívja a környezet tisztátalanságait. Ügyelj arra, hogy a sarkokba is jusson belőle, mert ott szaporodik fel legkönnyebben az elhasznált energia. Minél tovább hagyod állni a padlón vagy a szőnyegen a sót, annál hatásosabb lesz. Végezetül söpörd vagy porszívózd fel, és ezt a sót már ne használd fel semmilyen célra!

0023719_1.jpg ()

2. Lomtalaníts!

Ha egy lakásban túl sok a használaton kívüli kacat, ott egy idő után fáradtnak érezzük magunkat. Távolítsd el a szükségtelen tárgyakat, mert az éltető energia csak akkor tud megfelelően áramlani, ha közvetlenül rád hat.
Tippünk:
Szabadulj meg minden olyan tárgytól, amire már nincs szükséged: ha eltört, meghibásodott, nem lehet megjavítani, nem kedveled, vagy amit már legalább fél éve nem használtál! Ezenkívül dobj ki minden „valamire még jó lesz” kategóriába tartozó lomot, amiről a lelked mélyén tudod, hogy már úgysem veszed hasznát. Azokhoz a nem kívánatos ajándékokhoz se ragaszkodj, amiket kizárólag az ajándékozó kedvéért tartogatsz még, hiszen ezek is csak az energiádat rabolják.

3. Szellőztess!

Egy helyiség levegője mindenkié, aki abban a térben tartózkodik. Tehát saját légzésével minden egyes ember egyszerre ad hozzá, illetve vesz el a közös légtérből. Mivel levegőre mindenkinek szüksége van, egy idő után elhasználódik és keveredik a lakásban lévők saját energiáival. Márpedig ha elhasznált oxigént lélegzünk be, az rontani fogja a közérzetünket. A leggyorsabb és leghatékonyabb energiacserét a szellőztetéssel érheted el, ami azonnal kitisztítja, felfrissíti és természetes energiákkal tölti meg lakóteret!
Tippünk:
Ha erősen szmogos, szennyezett levegőjű környéken élsz, a gyakori szellőztetés helyett ionizáló készülékkel javíthatod otthonod atmoszféráját. Az ionizáló készülék eltávolítja a káros részecskéket, ezáltal friss, erdeihez hasonló levegőt biztosít. Az így megtisztított levegő olyan ionokban gazdag, amelyek pozitív hatással vannak a központi idegrendszerre, ezáltal az érzelmekre és a hangulatra.

4. Permetet a levegőbe!

Az illatok gyorsan és hatásosan változtatják meg az energiákat. Mivel az illatanyagok hatására megemelkedik a légtér energiaszintje, a lakásban tartózkodók közérzete is javul. Az aromaolajok típustól függően élénkebbé vagy nyugodtabbá tehetnek. Élénkítő hatásúak a citrusolajak: a mandarin, a lime, a narancs, a grépfrút és a citrom. Nyugtatóak a levendula, a kamilla, a ylang-ylang és a fenyő.
Tippünk:
Tölts meg egy szórófejes palackot vízzel, és keverj hozzá 5-6 cseppet a kiválasztott olajból. Az ajtónál állva kezdj el permetezni, az óramutató járásával megegyező irányban: hintsd körbe a szobát, ne hagyd ki a sötét sarkokat sem. Ha nincs otthon aromaolaj, ásványvíz spriccelésével is emelheted a szoba energiaszintjét.

A témáról bővebben a Wellness magazin legfrissebb számában olvashatsz! 

Ha jó munkát végeztél…
– Szépek a virágaid
A szobanövények reagálnak legérzékenyebben a lakótér energiaminőségére. Ha egészségesek és szépen virulnak, akkor éltető, pozitív energia veszi körbe őket.
– Szeretnek vendégeskedni nálad
A kellemes légkör kiváló visszajelzői a lakásodba érkező vendégek, akik nem tudják majd megállni, hogy meg ne jegyezzék: „De jó itt nálad!” Az emberek ugyanis ösztönösen megérzik az energiák minőségét.
– Rendben mennek a dolgaid
Ha harmónia van a lakóteredben, akkor az életedben is minden a helyére kerül, és ez fordítva is igaz: ha az életedben minden a helyére került, az otthonodban is harmónia lesz


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X