Főoldal > EGÉSZSÉG > A légszennyezettség az asztmásokra különösen veszélyes

A légszennyezettség az asztmásokra különösen veszélyes

asztmalégszennyezettségszmog
0

Írta:

Kutatók a légszennyezettség és az asztmás megbetegedések közti összefüggést vizsgálták a térségben. Az asztmás betegek tüneteinek elemzése mellett nyomon követték a légszennyezettségi adatok változását is a résztvevők lakóhelyén.  Megfigyeléseik alapján az ózonszint és a levegőben található részecskék koncentrációjának növekedésével egyenes arányban nőtt az asztmás tünetek gyakorisága és a rohamok kezelése több esetben igényelt kórházi ellátást. […]

Kutatók a légszennyezettség és az asztmás megbetegedések közti összefüggést vizsgálták a térségben. Az asztmás betegek tüneteinek elemzése mellett nyomon követték a légszennyezettségi adatok változását is a résztvevők lakóhelyén.  Megfigyeléseik alapján az ózonszint és a levegőben található részecskék koncentrációjának növekedésével egyenes arányban nőtt az asztmás tünetek gyakorisága és a rohamok kezelése több esetben igényelt kórházi ellátást.

A magasabb légszennyezettség megterheli légzőrendszerünket, panaszokat okoz a légzőszervi betegségekben szenvedőknek, a vizsgálatok alapján pedig jelentősen rontja az asztmás betegek állapotát.

Forrás: www.allergiaközpont közleménye


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X